Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Gemeente start verhaalsbijdrage terwijl alimentatieverplichting klaar is.

De rechtbank heeft eerder besloten dat ik voor de duur van 4 jaar partneralimentatie moest betalen. Die zitten erop maar nu krijg ik echter van de gemeente een brief waarbij ze aangeven dat de verhaalsbijdrage is gestart omdat de ex in een bijstand zit. De gemeente is op de hoogte van de beschikking van de rechtbank. Dit bevestigen ze ook in hun eigen brief dat de alimentatieverplichting is gelimiteerd naar 4 jaar. Ik kan ook geen bezwaar maken. Hoe nu verder en kan de gemeente dit verhalen ondanks de uitspraak van de rechter ivm de limitering van de alimentatie

Het is onjuist dat u geen bezwaar kunt maken tegen het besluit van de gemeente. Ik raad u aan dit alsnog te doen. U heeft standaard 6 weken de tijd om dat te doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. In de brief staat niks aangegeven over het kunnen maken van bezwaar. Normaal gesproken staat dit in een brief, maar nu lijkt het alleen een mededeling. Daarnaast vroeg ik me af of de gemeente het recht heeft om het te verhalen ondanks dat de alimentatie is beperkt en ten einde is gekomen. Gelden hier andere regels voor ivm onderhoudsplicht?


Nee, net als uw beiden, is ook de gemeente gebonden aan de geldende maximale duur van de partneralimentatie verplichting.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag