Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geluidsoverlast buurman

Sinds januari 2021 heb ik ontzettend veel geluidsoverlast van mijn “buurman”. Nu noem ik hem buurman, maar er zit een geheel complex tussen ons in. Meneer woont onder bewind en er zou een afspraak gemaakt zijn met zijn directe buren dat hij tussen 13:00 en 17:00 45 minuten harde muziek mag afspelen. Echter is er geen restrictie gezet op “hoe hard” dit mag en zet meneer dan ook echt enorm hard zijn muziek aan, bonkende harde techno. Daarbij houdt hij zich vaker niet aan de tijden. Ik weet dat we beide in een sociale huurwoning zitten waarin ik eigenlijk niet zou mogen klagen. Hier horen geluiden van de buren bij. Echter heb ik dagelijks meerdere keren last van deze bonkende techno-muziek. Meerdere malen iets geprobeerd eraan te doen; op meneer zijn deur aankloppen om erover te praten. Meneer heeft zijn deurbel eruit getrokken en op de voordeur een sticker geplakt met ‘onbewoonbaar’. Briefje in de brievenbus gedaan; geen gehoor. Hij heeft duidelijke taal over mij (dat kutwijf van nummer 3; mijn naam en adres is door de Woningcorporatie doorgegeven) en daarnaast heeft hij op straat een bedreiging uitgesproken naar mijn vriend dat hij zijn broer erbij zou halen. Ik maak bijna dagelijks een melding bij de Woningcorporatie en zo ook een aantal andere in deze straat. De buurtbeheerder past een struisvogeltactiek toe en heeft hem een keertje aangesproken op deze situatie, en een brief gestuurd dat hij zich aan de tijden moet houden. Verder heeft de buurtbeheerder in het begin aangegeven (nadat ik meerdere malen heb geprobeerd aan te kloppen) dat ik deze meneer niet moet benaderen. Er is een gesprek geweest tussen de buurtbeheerder, meneer en zijn bewindvoerder. Toen wilde meneer ineens wel praten met mij maar heb ik dat na de bedreigingen geweigerd. Later werd er een vriend van deze meneer als ‘mediator’ aangezet waarbij ik kon aangeven als ik er last van had. Deze mediator heeft zich snel bedacht omdat hij (1) niet geloofde hoe vaak ik er last van had en (2) dat dit onmogelijk van die vriend van hem kon zijn. Ook gaf hij aan dat niemand mij meer geloofde waaronder de woningcorporatie. Meldingen gemaakt bij de politie. Zij kunnen er weinig mee. Mijn “buurman” weet precies wat hij aan het doen is en gaat de grenzen over omdat er toch niks aan gedaan wordt.

Al om al komt het neer dat ik hierin het zeikwijf al dan niet kutwijf ben. Echter trek ik het niet meer; mijn woongenot wordt enorm aangetast, dagelijks en dit vanaf januari. De dagen dat ik naar kantoor mag, pak ik gelijk om maar niet thuis te hoeven zitten en door de muren het enorme gedreun aan te hoeven horen. Daarbij creëert het ook een tweekamp in de straat; mensen die aan meneers kant staan en degene die dagelijks een melding maken. De gemoederen lopen hoog op en dit alleen door de technoversies van Forever Young en (ironisch) Living on my own. Ik weet niet meer wat ik kan doen. Ben bijna bereid om met een stereo richting kantoor van de woningcorporatie te gaan en daar te laten zien wat dagelijks hier gebeurd. Ik weet dat dat geen goed idee is maar ben er enorm klaar mee. Als ik kon verhuizen, had ik het gedaan.
Hopelijk kan iemand mij adviseren wat ik nu nog het beste kan doen.
Met vriendelijke groet,

Wat een vervelende situatie. Ik kan me goed voorstellen dat u aangeeft dat u zou willen verhuizen als dat kon.

Uit uw verhaal maak ik op dat er meerdere mensen zijn die overlast hebben van de buurman. Zitten zij bij dezelfde woningcorporatie?
Als u dat nog niet gedaan heeft raad ik u aan om bij te houden wanneer u overlast ervaart. U kunt dan ook met een app of apparaat het aantal decibel meten.

Een afspraak om tussen 1300 en 1700 harde muziek af te spelen houdt niet in dat je dan alle geluidsregels mag overschrijden.
Soms is het ook mogelijk om aangifte/melding te doen bij de politie van een overtreding van de algemeen plaatselijke verordening. Vaak staan daar regels over geluidsoverlast in. De politie kan bij herhaling ook geluidsappretuur in beslag nemen.

De verhuurder moet voor woongenot zorgen. En zal dus moeten handelen. Eventueel kan er misschien isolatie in uw woning geplaatst worden.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen om te overleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag