Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geldt opzegtermijn nog bij tariefverhoging?

Ik sta met mijn paard op een stal, waar al sinds begin van dit jaar het e.e.a. niet op orde is, sinds het (gedwongen) vertrek van de bedrijfleidster (dit heb ik ook meerdere keren per email aangegeven).
Nu geven zij op 29 per email aan dat zij de tarieven gaan verhogen per 1 juni (in het contract staat wel dat " het overeengekomen stallingsgeld kan, indien dit noodzakelijk wordt geacht, worden verhoogd. Een dergelijk besluit wordt, alvorens in werking te treden, tenminste 1 maand voordien aan eenider kenbaar gemaakt")
Wij als pensionklant hebben 1 kalendermaand als opzegtermijn, wat inhoudt dat wij bij het niet akkoord gaan van deze voorwaarden, maar 1 dag de tijd zouden hebben om een andere stal te vinden. Wat nooit mogelijk is.
Ik heb het geluk gehad, dat ik op 13 mei te horen heb gekregen dat ik wel per 1 juni naar een andere stal mag verhuizen. Nu wilt de huidige staleigenaar mij aan mijn opzegtermijn houden, wat dus inhoudt dat ik dan pas per 1 juli van stal mag veranderen.
Echter zoals ik al eerder had aangegeven, zijn er andere factoren om van stal te veranderen, wat de tariefverhoging voor mij de doorslag heeft gegeven,daar ik van mening ben dat de prijs-kwaliteit niet meer in verhouding staat.

Ik verneem graag wat mijn rechten zijn in deze.
Kan ik per 1 juni van stal veranderen, of mogen zij mij aan mijn opzegtermijn houden?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag