Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geld terug krijgen van failliet bedrijf?

Ik heb slippers retour gestuurd naar R.
Nu zijn zij laatst failliet verklaard en heb ik nog steeds niet mijn geld terug ontvangen.

In het geval dat een bedrijf failliet wordt verklaard, is het helaas vaak moeilijk om nog geld terug te krijgen. Er wordt dan namelijk een curator aangesteld die alle schulden van het failliete bedrijf inventariseert en deze naar evenredigheid verdeelt onder alle schuldeisers. Dit zijn vaak verschillende partijen, waarbij consumenten helaas niet bovenaan de lijst staan.

Allereerst wordt er betaald aan de zogenaamde preferente schuldeisers, zoals de Belastingdienst en het UWV die door de wet als eerste schuldeisers worden aangemerkt. Daarna komen de concurrente schuldeisers aan bod, zoals leveranciers, banken, en consumenten zoals jijzelf.

Als er dan nog geld over is, wordt dit verdeeld onder de concurrente schuldeisers, maar in de praktijk is er vaak te weinig geld om deze schuldeisers volledig te betalen. Dit betekent dat de kans helaas aanwezig is dat je jouw geld niet meer terugkrijgt.

Ik raad je aan om contact op te nemen met de curator van het bedrijf R. Je kunt jezelf melden als schuldeiser en zo op de hoogte blijven van de afwikkeling van het faillissement. Het is geen garantie dat je je geld terugkrijgt, maar het is de correcte procedure in deze situatie.

Mocht je verder nog juridische vragen hebben of hulp nodig hebben bij het nemen van stappen in dit proces, dan raad ik je aan contact op te nemen met een gespecialiseerd jurist of advocaat."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag