Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geld geleend aan buren

Overburen van ons zijn een paar maanden terug, na een appwisseling, langs geweest om geld te krijgen of te lenen. We kennen hen al en tijd omdat we samen voor een kat zorgden. Ze zeiden dat ze het huis uit gezet zouden worden wegens huurachterstand en hebben een aangrijpend wanhopig verhaal opgehangen. Mijn vrouw was zo aangedaan, dat ze zelf onmiddellijk een grote som geld heeft overgemaakt.Toch denk ik al een tijd dat hun verhaal niet klopt, een paar dagen later kwamen ze nog 2x om geld vragen. Ze zeiden wel te willen aflossen, maar dar komt niks van terecht.
Het gaat om een hoog bedrag, €5000. Dat had ik liever aan een goed doel gegeven.....
Mee speelt wrsch dat zij hebben gezien dat we een nieuwere auto en een vouwwagen hadden gekocht. Daardoor denk ik dat ze ons wel als een mogelijke geldbron zagen...
Heeft u advies voor ons?
wij kunnen weinig beginnen, daar de woningbouwvereniging geen info mag verstrekken over of er inderdaad een dreigende uitzetting bijna had plaatsgevonden door een deurwaarder. opmerkelijk is ze bij ons een nieuwere auto voor de deur hebben staan en een nieuwe vouwwagen.
Ook opmerkelijk is dat hun interieur van de woning, een nieuwe gebouwde een jaar of 5 terug, er ook keurig ingericht uitziet.. een gesprek met de buren zie ik niet zo zitten, daar ik niet geloof dat zij de waarheid spreken. Anderzijds wil ik hen ook nergens van beschuldigingen zolang ik dat niet kan hard maken. Want bewijs heb ik niet natuurlijk. De woningbouwver. mag immers vanwege de privacy geen enkele info. verstrekken hierover....
wij hebben deze vraag al eerder gesteld, maar ik dacht niet hier. mocht dat toch het geval zijn ,dan kan dit bericht beter als niet aangemaakt kunnen worden beschouwd. met dank. en anders heeft u misschien toch een advies. Mochten wij misleid zijn, dan kunnen we wel stappen zetten nml denk ik.

Wat heeft u precies besproken in het appverkeer? Is er gesproken over een geldlening of over een "gift"?
Als u met de buren heeft afgesproken dat ze het geld lenen zullen ze het ook terug moeten betalen. Of het verhaal nou waar is, of niet.
Dit is misschien een makkelijkere weg dan bewijs moeten vinden dat ze gelogen hebben.

Als het om een "gift" gaat is het wel van belang of het verhaal klopt. Als u het geld niet had gegeven bij de "waarheid" kan dat een reden zijn om het geld terug te vragen.

U kunt desgewenst contact met mij opnemen om te kijken of ik u kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag