Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gekochte caravan blijkt na koop vochtschade te hebben

Een maand geleden hebben we onze eerste caravan gekocht via marktplaats. Tijdens de bezichtiging hebben we gevraagd naar gebreken en/of schade. Het dakraam van de wc zou wat lekken bij een flinke hoosbui, maar verder waren er geen bijzonderheden. We kregen netjes uitleg over hoe alles werkte enz. De eigenaar had zelf vloerbedekking in de caravan gelegd. Na een inspectie van ons door de caravan, gelet op vocht en kit, bleek er niks vreemds zichtbaar. Eenmaal thuis hebben we de caravan op de oprit geplaatst en zijn in de caravan bezig gegaan. Gaandeweg ontdekten we steeds meer vocht. Zo waren alle schroeven in de caravan verroest, bleek het onderste deel van het houten bankje in de caravan verrot. (dit zat achter de vloerbedekking). Ook kwamen we tijdens het verwijderen van de vloerbedekking water tegen bij de ingang van de caravan.
Hierna hebben we een afspraak gemaakt voor een onderhoudsbeurt bij een caravan service bedrijf. Na een week kregen we telefoon dat het foute boel was. Alle vier de hoeken van de caravan blijken verrot. Hier is met kit een strip voor geplakt, zodat het niet zichtbaar was. Ook in de caravan in een bank zijn strips over het vocht heen geplakt. Voor een leek niet zichtbaar dat dit er niet aan en in hoort. Ook de drempel bij de deur is volledig verrot. Al met al een kostenpost van ongeveer 2000,-. Er is ook een handelaar nog bij geweest en de waarde van de caravan wordt nog geschat op 1000,-, terwijl we hem voor 3700,- gekocht hebben.
We hebben contact gezocht met de verkoper, maar die zegt nergens van te weten. Moeilijk te geloven, aangezien er in hun familie vele caravanbezitters zijn. We moeten er eerst maar eens mee op vakantie gaan. Dat lost helaas ons probleem niet op. De schade wordt alleen maar groter. Dit is ook niet iets wat al veel langer speelt en waar zij ook last van gehad moeten hebben. (natte vloerbedekking)
Wat zijn onze mogelijkheden?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag