Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gegeven: iemand van 59jr (met ruim 40 dienstjaren) komt door een reorganisatie zonder werk te zitten. Heeft hij of zij dan recht op een uwv-uitkering als hij /zij met iemand samenwoont, zonder samenlevingscontract?

Als er verder geen bijzonderheden zijn heeft u recht op een WW uitkering. Dan is niet van belang of u samenwoont en of er een samenlevingscontract is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het antwoord geeft ons een hoop rust, ons werd verteld (door kennissen) dat ik (dan hoofdinkomen) op moet draaien voor de kosten. En mijn partner zijn huis beter aan kan houden, zodat hij in ieder geval wel zijn uitkering krijgt. We wonen nl net een maand samen, vandaar de vraag.


Erg vervelend voor u dat u na zoveel dienstjaren door een reorganisatie zonder werk komt te zitten. Ik hoop dat u juridische bijstand heeft of heeft gehad om de afvloeiing in goede banen te leiden?

Beoordeel dit antwoord:

Het is erg vervelend als je bijna je hele leven ergens hebt gewerkt op deze manier het bedrijf moet verlaten. Daarom zijn er voor ook bijzondere regelingen voor mensen boven de 55 die hun baan verliezen. Dus ik adviseer u om u goed te laten voorlichten over het ontslag en de uitkering. Als u dat wilt kan ik u daarbij helpen maar dan moet ik wat meer informatie van u krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag