Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geen toestemming werkgever voor operatie

Goede morgen, In maart ben ik begonnen met een traject voor een gastric bypass, op medische gronden. Ik heb Lipoedeem en heel veel pijn in mijn benen, mede door deze operatie zal de pijn verminderen. Mijn werkgever vond eerst alles prima. tot ik daadwerkelijk op de wachtlijst kwam. Toen werd er ineens gezegd dat ik niets had overlegd en dat ik geen toestemming had. Ik mocht mij pas vanaf ongeveer oktober laten opereren! Het was toch geen levensbedreigende operatie! Ik was te verbaasd om te reageren en na de melding dat ik ook maar 1 week op vakantie mocht i.p.v. 2 wist ik helemaal niets meer te zeggen. Nu was de wachtlijst voor mijn operatie toen november, nu waarschijnlijk oktober, ik heb mijzelf wel van de spoedlijst af laten halen, anders was ik al geopereerd. Maar ik wil straks geen problemen krijgen als ik een operatie krijg. De reden dat ik niet geopereerd mocht worden is omdat het veel te druk was en dat ik nog iemand in moest werken. Die is nu (een klein beetje) ingewerkt, maar omdat mijn leidinggevende het niet goed geregeld heeft, ben ik bang dat ik straks een hoop gezeik krijg als ik een datum heb. Nu heb ik inmiddels besloten om daar weg te gaan, maar zolang ik nog geen andere baan heb, kan ik het nog knap lastig krijgen hier. Bijkomende uitdaging is dat ik dicht klap als ik een confrontatie aan moet gaan en ze dat hier donders goed weten. Is er iets dat ik zwart op wit kan laten zien dat ik hun toestemming niet nodig heb.
Ik heb in de 13 jaar dat ik hier werk nog nooit iets geks gedaan en altijd alles opgelost voor iedereen. Het voelt nu echt als de laatste dolksteek in mijn rug.

Alvast bedankt voor het lezen en reageren

Geachte mevrouw/heer,

Bepalend voor de vraag of u als werknemer recht hebt op ‘’ziekteverlof’’, is allereerst de achtergrond van de ingreep. Is deze zuiver cosmetisch van aard, dan heeft de werknemer in beginsel geen recht op loondoorbetaling en zal deze voor de hersteltijd vakantie moeten opnemen. Bestaat daarentegen een medische reden voor de ingreep, dan heeft de werknemer wél recht op ‘’ziekteverlof’’. In dit geval heeft is er sprake van een zuiver medische reden en heeft u recht op ziekteverlof. Volgens de wet heeft u dan recht op 70% van het laatstverdiende loon. In de cao of arbeidsovereenkomst kan een hoger percentage staan (tot 100%).

Ik hoop hiermee uw vraag te hebben beantwoord.

Wilt u nader advies, neemt u dan contact met mij op.

mr. Richard Ouwerling ABAB Legal
richard.ouwerling@abab.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag