Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geen mogelijkheid annuleren typecursus?

Mijn dochter zou een typecursus (à 165 euro) volgen op dinsdagmiddag (8 weken lang). De dag voordat de cursus zou beginnen brak de juf haar voet (of iets dergelijks). Hierover werden we direct geïnformeerd en zij gaven aan dat de cursus verplaatst zou worden. Hij werd echter verplaatst naar de donderdag. De dag waarop mijn dochter naar de kinderpsycholoog gaat. Ik gaf aan dat ik mijn geld dan terug wilde omdat de psycholoog prioriteit heeft. Zij geven aan dat dat niet kan omdat in hun voorwaarden staat dat zij de cursus naar elk desgewenst moment kunnen verplaatsen. Staan zij in hun recht? Kloppen die voorwaarden?

Om uw vraag te beantwoorden, zou ik meer specifieke informatie nodig hebben. Die informatie bevat de voorwaarden van het contract dat u heeft ondertekend, het moment van annulering en waarom u de cursus wilt annuleren.

In principe heeft u het recht om een contract te annuleren binnen 14 dagen na het sluiten van een overeenkomst, volgens het consumentenrecht. Dit wordt de herroepingstermijn genoemd. Echter, de mogelijkheid tot annulering en restitutie is vaak afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de cursus die u heeft gekozen.

Het is mogelijk dat de organisatie die de cursus aanbiedt een eigen annuleringsbeleid heeft dat bovenop de wettelijke rechten van consumenten komt. Dit beleid zou bijvoorbeeld restricties kunnen bevatten over het annuleren van de cursus en het terugvragen van betalingen op bepaalde data.

Het is aan te raden om de voorwaarden die u bij aankoop heeft geaccepteerd te controleren. Als u deze informatie niet meer heeft, kunt u contact opnemen met de aanbieder van de cursus en om een kopie ervan vragen. Als u denkt dat uw rechten geschonden zijn of dat de cursusaanbieder zich niet aan de overeenkomst houdt, kan het handig zijn om een jurist of advocaat te benaderen voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag