Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geen kinderalimentatie verblijfskosten meer betalen voor uit huis wonend 16 jarig kind?

16 jarige dochter van sinds haar 3e gescheiden ouders woont momenteel noch bij pa noch bij ma. Dit met toestemming pa, zonder toestemming ma, waar ze sinds scheiding woonde. Is ook geen zicht op, dat ze voor haar 18e bij ma terug keert.
Pa betaalde ma kinderalimentatie, waaronder o.a. verblijfskosten onder vielen, zoals stuk hypotheek, servicekosten, verzekeringen, gas, water, licht, internet etc. Daar kind niet meer bij ma woont, wil pa deze verblijfskosten niet meer betalen. Gas, water, licht, internet is ma het mee eens, echter het niet meer meebetalen aan de vaste lasten niet. De kosten die hun kind maakt (school, sport, telefoon, kleding etc.) betaalt hij maandelijks aan kind zelf ipv aan moeder, waar moeder het ook mee eens is. Staat pa in z'n recht die vaste lasten nu niet meer te voldoen? Of pas vanaf 18e jaar van het kind?

Als betreffend kind niet verblijft bij een van de ouders, dan kunnen de ouders uiteraard niet van elkaar een bijdrage vragen in de verblijfskosten. Verblijf overstijgende kosten (school, sport, telefoon, kleding etc.) dienen de ouders echter wel met elkaar af te stemmen. Als de vader dit nu alleen draagt, mag hij van de moeder een bijdrage vragen naar rato van haar draagkracht.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag