Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geen alimentatie en discussie vakantie met ex

Ik heb samen met mijn ex partner een zoontje van 8 jaar.
Via de rechter is besloten dat mijn ex partner per maand alimentatie moet betalen, maar hij weigert omdat te doen.
Ik ben het nu zat en wil actie nemen zodat mijn ex wel de alimentatie betaald. Mijn ex heeft nu al een jaar lang geen alimentatie betaald.
Ik heb het er vaak met hem over gehad, maar hij negeert het.
Mijn ex heeft een vakantie geboekt samen met zijn vriendin. Hij stuurt mij een app bericht waarin hij aangeeft dat onze zoontje die periode bij mij moet blijven omdat hij dan op vakantie gaat met zijn vriendin. Hij heeft niks met mijn overlegt. Eind van de maand wil ik ook op vakantie gaan en vraag mijn ex of die periode onze zoontje bij hem kan blijven, maar dat weigert hij dan weer. Ik wil vaste afspraak maken voor de vakantiedagen.
Hoe kan ik dit allemaal het beste regelen ?

Het is begrijpelijk dat je gefrustreerd bent door het uitblijven van de alimentatiebetalingen en het gebrek aan communicatie met je ex-partner over de vakantieplanning voor jullie zoontje. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen om deze situatie het beste te regelen:

Neem contact op met een advocaat: Als je ex-partner weigert om de alimentatie te betalen, is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Een advocaat kan je helpen de juiste stappen te ondernemen om de achterstallige alimentatie te innen en ervoor te zorgen dat de betalingen regelmatig plaatsvinden.

Ga terug naar de rechter: Als je ex-partner ondanks herhaalde verzoeken weigert om de alimentatie te betalen, kun je overwegen om terug te gaan naar de rechter om deze kwestie aan te kaarten. Een rechter kan dwangmaatregelen opleggen om ervoor te zorgen dat de alimentatie wordt betaald, zoals beslaglegging op loon of bezittingen.

Vakantieregeling: Om problemen met betrekking tot de vakantieplanning te voorkomen, is het het beste om een formele vakantieregeling op te stellen en deze door de rechter te laten goedkeuren. Dit kan voorkomen dat een van de ouders unilaterale beslissingen neemt over de vakantieplanning zonder overleg met de andere ouder.

Communicatie met je ex-partner: Probeer open te blijven staan voor communicatie met je ex-partner, zelfs als dit moeilijk is. Als je met hem kunt praten over je zorgen en wensen met betrekking tot jullie zoontje, kan dit soms leiden tot een oplossing zonder tussenkomst van de rechtbank.

Denk aan het belang van je kind: Houd altijd het belang van jullie zoontje voor ogen. Een stabiele en voorspelbare omgeving is cruciaal voor zijn welzijn. Probeer een oplossing te vinden die zowel in zijn belang als in dat van jou en je ex-partner is.

Het is belangrijk om de rechten van je zoontje te beschermen en ervoor te zorgen dat zijn behoeften worden vervuld, inclusief de betaling van alimentatie en het opstellen van een duidelijke vakantieregeling. Neem dan ook contact op met 040 - 2350422 of stuur een e-mail naar info@ecthscheidingswinkel.nl voor uw vragen of het inplannen van een geheel kosteloos intakegesprek.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag