Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gedwongen verhuizing uit verpleeghuis

Ik ben mentor van een dementerende cliënt in het Verzorgingshuis. Het Verzorgingshuis wil mijn cliënt verplaatsten naar een andere zorginstelling. Het Flevohuis heeft overlast ervaren van de zoon en kleinzoon maar dat is niet de schuld van mijn cliënt. Volgens mij voelt mijn cliënt zich goed thuis op de verpleegafdeling en zou overplaatsing mogelijk schadelijk zijn en hoe dan ook heel ongewenst. Het Verzorgingshuis beweert dat hun beslissing is genomen in alle zorgvuldigheid en met afweging van alle belangen. Ik wil dit graag juridisch laten toetsen, met name in het licht van de recente verhuizing van zoon en kleinzoon naar elders. Ik denk dat het gevaar van overlast daarom sterk is verminderd. Mijn cliënt heeft een financiële bewindvoerder die bijzondere bijstand etc kan aanvragen.

U heeft een beschikking dus ja u zou bezwaar kunnen maken. Als de client minder zal worden bezocht of de bezoekers kunnen zich houden aan bepaalde speciaal opgestelde regels ( huisregels ) dan is de overplaatsing zeer onredelijk te noemen. Zeker in het licht van een oudere mentaal kwetsbare patient.

Beoordeel dit antwoord:

Ja natuurlijk kunt u dat laten toetsen doorgaans wel tegen een normale vergoeding. Een toets is niet zo gedaan want de beschikking moet worden bestudeerd op relevante rechtspraak en wet. Neemt u anders even per email contact met mij op? info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag