Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gedwongen betaling meerkosten laadpaal

Vandaag ontving ik van BEDRIJF een factuur (van 851 euro meerwerk) voor de installatie van mijn laadpaal. Echter ben ik het daar niet mee eens. Ik zal u uitleggen, waarom:

De 1e poging van de installatie zou plaatsvinden op 25 februari 2022. De monteur en de graver die toen kwamen, kwamen uit Apeldoorn (of bij Apeldoorn). Die kwamen er snel achter, dat de kruipruimte niet betreden mocht worden, doordat het gat te smal is (70 cm). Volgens de aanvraagprocedure (online aanvraag), is daar nooit naar gevraagd. Tevens is de aanvraag, aan de hand van de foto's etc. door BEDRIJF goedgekeurd. Daarbij ging het over een laadpaal met maximaal 7 meter kabel. Dat zat bij de installatie prijs in (van 2500 euro)

Later bleek, dat BEDRIJF niet de monteurs goed had ingelicht over de situatie, en op de manier waarop BEDRIJF en ik akkoord gegaan waren via de 1e offerte, helemaal niet uitvoerbaar was in de praktijk. Er moest buitenom 15 meter kabel aangelegd worden, wat niet in het standaard pakket zit.
Dus de monteurs gingen onverrichte zaken retour. De 2e poging, ergens in April, werd een dag voor de installatiedatum afgeblazen, doordat de monteur ziek was.

De 3e poging, in mei, ging niet door, doordat de vader van de monteur zou zijn overleden. Dat werd niet gecommuniceerd en er kwam nooit iemand opdagen! Door later contact van mijn kant, kwam de aap uit de mouw. Weer een dag niks.

Afgelopen week, kwam dan eindelijk de monteur van een bedrijf, die de installatie, heeft voortgezet, maar ook toen weer schortte het op het feit, dat hij niet wist, dat er veel meer werk (meer kabel) nodig was dan gepland.. Ook nu weer, was deze monteur niet geïnformeerd! Om toch de installatie door te laten gaan, moest ik akkoord gaan met een extra offerte voor meerwerk.. (ja anders zit je er volgend jaar nog in, en ik heb de auto nodig voor het werk)..

De hele gang van zaken, zit mij nog steeds niet lekker. Zo ga je niet met mensen om. En de 1e offerte was goedgekeurd door BEDRIJF! In die offerte zou ik niks hoeven bij te betalen. BEDRIJF was akkoord met de situatie, maar door hun fouten, moet ik nu bloeden.

Ik ben dus 'min of meer' tegen mijn wil en afspraak gedwongen akkoord te gaan met de extra offerte. Als ik alles vooraf had geweten, had ik even achter mijn oren gekrabd.

Mijn vraag is: kan ik BEDRIJF wettelijk houden aan de 1e offerte?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag