Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gedoe over auto (parkeren)

Ik kreeg net een hele boze overbuurvrouw aan de deur. Op haar wagen zat een heel klein krasje. Van de deur van mijn auto. Bij het uitstappen gebeurd.
Haar wagen, een hele grote dikke SUV, stond scheef, met zowel neus als kont buiten de lijnen van het parkeervak. Ik heb de mijne met moeite in het parkeervak ernaast geparkeerd. Nu is ze boos en dreigt met stappen omdat zij haar wagen niet behoorlijk neer kon zetten.
Hoe bang moet ik zijn?

Over het algemeen kan iemand u aansprakelijk stellen voor schade als zij kunnen bewijzen dat de schade is ontstaan door uw schuld (artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek). Dit betekent dat uw handelingen nalatig, onrechtmatig of in strijd met een wettelijke plicht moeten zijn geweest en daardoor de schade hebben veroorzaakt.

Als uw buurvrouw over bewijs beschikt dat aan deze criteria voldoet, kan zij u mogelijk aansprakelijk stellen. Maar als zij niet over een dergelijk bewijs beschikt, of als u kunt aantonen dat u geen schuld hebt aan de schade, kan het moeilijk zijn voor haar om een succesvolle claim tegen u te maken.

Het kan verstandig zijn om juridisch advies in te winnen om uw specifieke situatie te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag