Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Gedeeltelijke betaling OZB?

Ik huurde 3 aparte ruimtes en een gezamenlijke ruimte boven een café in de periode 1-3-2021 tot 1-3-2022. Een ruimte is een volledige badkamer, wc douche en wastafel en een ruimte beschikt over keukenapparatuur. Om bij de ruimtes te komen moet ik door het café. Echter door omstandigheden hebben de uitbater en ik ruzie gekregen waardoor ik geen contact meer met hem heb.
Nu heeft de gemeente mij een rekening gestuurd voor de gehele OZB belasting van het café terwijl ik zelf niks met de rest van het café te maken heb. Na meerdere telefoontjes is de gemeente er van overtuigd dat ik deze rekening moet betalen omdat ik ingeschreven stond op dat adres. Ik vind echter dat ik dit niet verschuldigd ben, zeker niet heel het bedrag.
Mijn huurcontract zegt het volgende:
Artikel 7 Belastingen en andere heffingen
7.1 Tenzij dit op grond van de wet of daaruit voortvloeide regelgeving niet is toegestaan, zijn voor rekening van huurder, ook als verhuurder daarvoor wordt aangeslagen:
a. de onroerende zaakbelasting en de waterschap- of polderlasten ter zake van het feitelijk gebruik van het gehuurde en het feitelijk medegebruik van dienstruimten, algemene en gemeenschappelijke ruimten;
b. milieuheffingen, waaronder de verontreinigingsheffing oppervlaktewateren en zuiveringsheffing afvalwater;
c. overige bestaande of toekomstige belastingen, milieubescherming bijdragen, lasten, heffingen en retributies
- ter zake van het feitelijk gebruik van het gehuurde;
- ter zake van goederen van huurder;
- die niet geheel of gedeeltelijk zouden zijn geheven of opgelegd, als het gehuurde niet in gebruik zou zijn gegeven.

De gemeente zegt dat als ik aan kan tonen dat ik de gehele OZB niet hoef te betalen alles goed is, maar echter weet ik niet of dat ik dit gedeeltelijk of helemaal moet betalen en hoe ik dit moet aantonen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag