Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gedagvaard door internet verkopers nadat hij hen charlatans heeft genoemd?

Een vriend van mij is uitvaartjournalist. Daarin besteedt hij aandacht aan alle nieuwe ontwikkelingen en nieuwkomers in de uitvaartbranche.
In de podcast stelde hij allerlei vragen over het hoe en waarom van dit initiatief. Gaandeweg bleek dat de initiatiefnemers helemaal geen kennis hebben van de uitvaartbranche, consumenten foutief voorlichten en (potentiële) adverteerders bedonderden met statistieken over hun websitebezoek.
De podcast kunt u hier naluisteren.
https://www.uitvaartpodcast.nl/plaform?fbclid=IwAR0bbcPEJvJzGLamYsNgJ4rG--n8VHN7wVZ6MwIfHKwieE1dGuFoDShWw_c

H. heeft een diepgeworteld rechtvaardigheidsgevoel en de vaste overtuiging dat de branche beschermd moet worden tegen in zijn ogen onfrisse partijen. Hij heeft zijn mening en bevindingen over deze nieuwe club daarom met bezorgdheid gedeeld in een besloten Facebook Groep over de uitvaartbranche. Daarin heeft hij deze club 'charlatans' genoemd. Hierop heeft het uitvaart platform, zonder enig overleg, hem direct laten dagvaarden via hun rechtsbijstandsverzekering.

De dag dat de dagvaarding in de mat viel, zaterdag, heeft H. een herseninfarct gehad en is meteen afgevoerd naar de IC van het ziekenhuis waar hij op dit moment herstelt. Hij wil daarom de rechtszaak laten uitstellen maar heeft zelf geen rechtsbijstandsverzekering. Hij kan ook door zijn leeftijd (78) en slechte medische conditie (hartinfarct) zelf niet naar het kort geding om zichzelf te vertegenwoordigen. Hij heeft daarop een advocaat benaderd en die gaf aan de zaak aan te willen nemen wanneer er € 3.500 voorschot zou worden betaald. Dat heeft H. niet, hij komt rond van een AOW.

Daarom zoeken we hulp en met spoed want het kort geding dient al eind deze maand.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag