Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Gebruik postadres gevolgen voor uitkering?

Ik heb een huurwoning. Mijn broer en schoonzus (en 2 volwassen kinderen) willen hun huis verkopen en naar een recreatiewoning vertrekken. Of dit tijdelijk is weten ze niet maar zou best wel eens kunnen. Ze zitten te denken om over een paar jaar wellicht te emigreren. Hun idee was om de post tot die tijd op mijn adres te laten komen. Mijn vragen zijn:
1. Kunnen zij mijn adres als postadres gebruiken? Het mag van mij hoor.
2. Moeten zij zich dan ook inschrijven bij de gemeente op mijn adres?
3. Heeft dit gevolgen voor mijn toeslagen? Heb een UWV Wajong uitkering.
4. Moeten zij verder nog ergens aan voldoen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen?

Ik stel deze vragen samen met mijn broer, vandaar ook die andere vragen.

Het gebruik van een postadres in plaats van een woonadres kan inderdaad mogelijk zijn, en heeft onder bepaalde omstandigheden geen invloed op jouw uitkering of toeslagen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken:

1. Postadres: Ja, je broer en schoonzus kunnen jouw adres als postadres gebruiken, zolang jij hiermee akkoord gaat. Dit betekent dat alle post van hen op jouw adres wordt bezorgd.

2. Inschrijving gemeente: In principe is een persoon verplicht om zich in te schrijven bij de gemeente op het adres waar hij of zij het merendeel van de tijd verblijft. Als je broer en schoonzus echter voornamelijk in hun recreatiewoning verblijven, kunnen ze mogelijk in hun huidige gemeente ingeschreven blijven. Dit is echter sterk afhankelijk van de precieze situatie en de betreffende gemeente. Het is daarom raadzaam om hierover contact op te nemen met de gemeente waar de recreatiewoning zich bevindt.

3. Toeslagen: Het gebruik van jouw adres als postadres zou in principe geen invloed mogen hebben op jouw Wajong-uitkering of andere toeslagen. Dit kan echter anders zijn wanneer zij zich ook op jouw adres zouden inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Neem voor de zekerheid contact op met het UWV en/of de Belastingdienst om jouw situatie voor te leggen.

4. Verdere verplichtingen: Het is belangrijk dat je broer en schoonzus hun nieuwe adres doorgeven aan alle relevante instanties, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst. Mochten ze zich op jouw adres inschrijven in de BRP, dan dienen ze er ook voor te zorgen dat ze zich uitschrijven op hun oude adres.

Het is verstandig om voor deze zaken een jurist of advocaat te raadplegen om er zeker van te zijn dat alles correct geregeld wordt. Het is belangrijk dat alles conform de wet en regelgeving wordt uitgevoerd.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag