Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gebrekkige nakoming van rijlesovereenkomst

De afgelopen periode heb ik bij een rijinstructeur rijlessen gevolg. Hierbij zijn een aantal dingen naar gebeurt.
Ten eerste gebrekkig contact. Zo liet de rijinstructeur mij een aantal keer heel lang wachten op een antwoord of kreeg ik geen antwoord. Dit had blijkbaar te maken met een ziekenhuisafspraak of iets dergelijk. Dit is mij echter niet kenbaar gemaakt en nu stelt meneer (de rijinstructeur) dat hij dit wel heeft medegedeeld. Dit is echter niet zo na het kijken in mijn mail of app. Hierdoor kreeg ik voor 2 maanden geen reactie op mijn vragen en wou ik stoppen met lessen bij hem. Toen ik dit aan hem mededeelde kreeg ik te horen dat hij weer lessen aan het plannen was. Dus ik ging maar weer lessen. Echter tijdens de lessen voor en na de ziekenhuisafspraak kwam hij deze gebrekkig na. Moest ik vaak wachten op hem of omdat hij het vergeten was een nieuwe afspraak maken. Ook had ik hem voor het aangaan van de overeenkomst, hem aangegeven dat ik meerdere adressen heb vanwege gescheiden ouders en een studenten kamer in Groningen. Hier ging hij mee akkoord. Deze is mondeling overeengekomen. Nu heb ik een pakketprijs betaald voor de lessen. Deze lessen heb ik ook volgemaakt. Echter heb ik geen rij-, theorie-examen, tussentijdse toets en theorie cursus gehad. Hier heb ik wel voor betaald.

Een vriend van mij studeert Rechten en die heeft al aangegeven dat we hier te maken hebben met gebrekkige nakoming en dat je mogelijk de overeenkomst kan ontbinden en ik hierdoor mijn geld terug kan krijgen.

Ik heb al eerder een mail gestuurd naar meneer waarin ik aangeef dat waar ik ontevreden mee ben en dat ik graag mn geld terug wil. Maar hier heeft hij niet positief op gereageerd. Kunt u mij helpen?

Het is wel een gebrekkige nakoming maar u stelt niets over de rijlessen zelf die alle uiteindelijk wel zijn gegeven. Er is dus een evenredige tegenprestatie conform de overeenkomst. U had er beter aan gedaan tussentijds de instructeur schriftelijk aan te geven dat hij in gebreke is en als dat vaker voorkomt, u de overeenkomst zal ontbinden. Dan had u mogelijk wel een deel van de lessen terug gehad.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag