Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gebrekkig produkt

Nog geen drie jaar geleden heb ik een nieuwe badkamer laten plaatsen. De badkamer onderdelen (douche, radiator etc) bij een leverancier besteld en deze zijn geïnstalleerd door een aannemer. Nu is de badkamer radiator gaan lekken door roestvorming aan de onderkant. Hierover contact opgenomen met de leverancier en deze heeft op basis van twee verstrekte foto's van mijn kant beoordeelt dat dit het gevolg is van verkeerd installeren door de aannemer. Hiervoor heb ik contact opgenomen met de aannemer en die geeft op basis van dezelfde foto's aan dat dit niet het gevolg kan zijn van verkeerde installatie maar het gevolg is van een ondeugdelijk product. Beide partijen geven aan dat de andere partij maar een specialist moet inschakelen om hun eigen beoordeling te betwisten. En ik zit er als onwetend iemand tussen in.

Aangezien de producten nog geen drie jaar oud zijn ga ik vanuit dat dit onder de garantie van de leverancier valt (10 jaar garantie afgegeven). Kunt u mij advies geven over deze kwestie en welke vervolgen stappen logischerwijs te volgen zijn?

Hoe kan ik tussen een discussie over schuld tussen leverancier en aannemer uitstappen?

Alvast vriendelijk bedankt,

Het komt mij bijzonder voor dat er op basis van foto's gezien kan worden bij wie de fout ligt.

Zoals u de situatie heeft omschreven lijkt het mij dat de leverancier de partij is die als eerste naar de situatie zal moeten kijken of er geen defect aan het product zit. Als dat niet zeker is kan ook niet gesteld worden dat de fout bij de aannemer ligt.

Immers, als het product gebrekkig is kan het (in principe) niet aan de aannemer liggen. Daarnaast zal de leverancier waarschijnlijk niet akkoord gaan met de vaststelling van een onderzoeker van aannemer dat het product van de leverancier gebrekkig is.

U heeft garantie dus zal de leverancier dan moeten aantonen dat er iets anders aan de hand zou zijn. U kunt de leverancier op hun verplichting wijzen en schriftelijk verzoeken de situatie te onderzoeken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag