Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gebreken bij installatie badkamer

In December een badkamer laten installeren en 7 januari is het plafond erin gegaan. Toen ik 2 weken n daarna mijn badkamer voor de eerste keer grondig ging poetsen zag ik dat op 3 tegels krassen stonden van boven naar beneden. Eerst zijden ze dat dat in de structuur van de tegels hoorden maar stuurde toch iemand langs met een tegelgum. Maarja krassen gum je niet weg. Toen kreeg ik te horen dat ze er niets aan konden doen omdat ik dit pas gemeld had nadat volgens hen de badkamer opgeleverd was de krassen gemeld zijn, ik had gezegd dat ik het niet eerder had gezien omdat een nieuwe badkamer de eerste weken niet zo grondig gepoetst wordt. Ik zou graag van jullie vernemen wat ik hier aan kan doen, het kan toch niet zo zijn dat als je in totaal 18.000 euro kwijt bent voor een badkamer dat je het dan maar moet pikken dat er krassen in mijn tegels zitten. Ik heb meerder mensen de foto's laten zien van de tegels en iedereen is het erover eens dat dit wel degelijk krassen zijn die niet in de tegel horen.

Het is erg makkelijk om te zeggen dat u te laat zou zijn. Zoals u zelf ook aangeeft kan dit soms wat langer duren. En twee weken is bijna in alle gevallen snel genoeg.

Doordat er wel iemand langs is gestuurd lijkt het er op dat ze wel erkennen dat de schade door werkzaamheden kan zijn ontstaan.

Waren de tegels nieuw geplaatst? Of zit de schade aan tegels die u al had?

In beide gevallen zal de ondernemer (meestal) aansprakelijk zijn en de schade moeten verhelpen. Of dit nou door het plaatsen van nieuwe tegels of een andere vorm van tegemoetkoming is. U kunt het beste schriftelijk om herstel verzoeken en aangeven dat u binnen bekwame tijd hebt geklaagd (klachtplicht).

In dit soort gevallen kan het vaak helpen een jurist in te schakelen. Een brief van een jurist heeft vaak toch een afschrikwekkend effect.

U kunt contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of om de zaak vrijblijvend te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag