Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte,
wij wonen in Haarlem in een rijtjes huis op erfpacht. Er is een poort achter het huis welke toegankelijk is voor iedereen. Deze is dus vanaf de openbare weg niet afgesloten. Gisteren heb ik iemand aangesproken die op zijn bromscooter door de poort reed en kreeg hier een grote mond van terug dat hij wel degelijk daar mag rijden omdat er nergens een bord staat dat dit niet mag. In mijn eigendomsakte staat dat er een gedoogbeleid is echter alleen voor de huizen die links van ons zijn.
Waar kan ik vinden welke rechten andere buurtbewoners hebben die rechts van ons wonen en waar staat dat er geen gemotoriseerd voertuig door de poort mag?
Mvg

U vindt de antwoorden in uw eigendomsakte (waar u al keek) en bij het kadaster. Het "gedoogbeleid" begrijp ik tegen de achtergrond dat iedereen die het eigen perceel alleen via de grond van een ander kan bereiken een recht op overpad kan afdwingen. Anderen hebben geen recht op betreden van uw grond. U kunt dus gewoon een bordje met verboden toegang plaatsen. Op grond van de wet mogen 3en dan niet uw grond betreden (behalve 3-en met een recht van overpad). Als u de huizen die volgens de akte worden gedoogd hun gan glaat gaan kunt u de anderen weren.
Praktische noot: u heeft vooral last van slechte manieren van 3-en. Zo'n bordje kan dat (sterk) verminderen. Ook lieden met een kort lontje accepteren vaak zo'n bordje.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag