Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

Voor de helft van de maand heb ik mijn ontslag ingediend wegens een nieuwe uitdaging. Ik sta nu nog op de payroll van een bedrijf wat mij heeft ingezet bij een ander bedrijf. Ik ben accountmanager en 2 a 3 dagen per week onderweg. Nu ben ik schriftelijk medegedeeld dat ik deze week mijn werkzaamheden mag uitvoeren en daarna per direct projecten 5 dagen per week op kantoor krijg van data-analyseren tot outbound verkoopgesprekken en het datasysteem opschoonen. Dit voor een termijn van 4 weken, daarna zou het bedrijf waar ik op de payroll bekijken wat voor werkzaamheden ze aan mij zouden kunnen geven. Moet ik ermee akkoord gaan dat ik 5 dagen per week (met extra reistijd daardoor) op kantoor moet gaan zitten? In mijn contract staat een werktitel omschrijving, verder niet. Ik ben een persoon welke mijn dienst netjes wilde uitzitten, maar hier voel ik mij onprettig bij.

Hoor graag van u.

Mvg

Ik denk dat er een aantal bijzondere aspecten aan uw zaak zijn die de beantwoording van uw vraag wat moeilijker maken:
- u heeft gedeeltelijk uw ontslag ingediend (opgezegd)
- wat is uw 'echte werkgever', de materiƫle of formele (payroll)
- eenzijdige wijziging van de functie.

Met name de laatste 2 onderdelen zijn juridisch lastig te beoordelen op basis van uw verhaal.
Ik heb zo een gevoel dat uw werkgever zich niet helemaal correct opstelt, maar voor nu moet ik u aanraden contact te zoeken met een arbeidsjurist die u hierover nader kan adviseren op basis van alle dossierstukken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Juristen,

Ik heb ontslag ingediend bij mijn opdrachtgever als bij de formele werkgever. Echter de opdrachtgever wil mijn functie zonder mijn goedkeuring nu wijzigen, terwijl ik zo eerlijk was op tijd mijn opzegging door te geven zodat er voor opvolging (en inwerking) gezorgd kon worden. Wat zijn mijn rechten en plichten (naar opdrachtgever en formele werkgever) daar ik er mee rekening had gehouden mijn functie tot 31 december te vervullen?

Dank jullie!


Bedankt voor uw nadere toelichting. Ik kan echter geen scherp advies geven over uw situatie omdat deze (mij) vrij gecompliceerd lijkt.

Ik zou u graag verder willen helpen, en het lijkt mij daarbij verstandig indien u direct contact zoekt met een arbeidsjurist.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag