Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Geachte rechtswinkel ik heb zes maanden na dato uitnodiging tot verhoor betreffende eenvoudige diefstal. Ik heb een studieboek ontvreemd van student en via marktplaats verkocht stom spijt van uit geldnood gedaan. Geen excuus maar ik ben niet op heterdaad betrapt en er zijn ook geen camerabeelden waarsch is t boek in handen van collega studente gekomen herkende t boek aangifte gedaan. Er is nu vermoeden dat ik het heb gedaan maar er is geen duidelijk bewijs maar roepen mij na zes maanden wel op tot verhoor. Wat is voor mij nu de beste stap ontkennen en zeggen dat ik t boek bv ook via via heb zwijgen.... Of niet opdagen op bureau alvast bedankt mvg chris

U bent niet verplicht om naar het verhoor te gaan, maar dan loopt u de kans dat u door de politie van huis of werk wordt opgehaald voor verhoor. Struisvogelpolitiek werkt overigens slecht in het strafrecht.

De verkoop op Marktplaats is in beginsel voldoende bewijs voor een vermoeden van diefstal of heling. Waarschijnlijk krijgt u na het verhoor een schikkingsvoorstel van het OM. Ik raad u aan om daar niet op in te gaan, maar uw verhaal te vertellen bij de strafrechter. De straf pakt dan vaak lager uit.Bij een schikking of een veroordeling krijgt u een aantekening in het JDS (strafblad).

Ik raad u aan om voor u naar het politieverhoor gaat , contact op te nemen met een advocaat strafrecht. Deze legt u uw rechten uit en kan u helpen bij wat u wel en zeker niet tegen de politie moet zeggen.

U kunt ook langs gaan bij een rechtswinkel of wetswinkel bij u in de buurt of bij Het Juridisch Loket (0900 8020) of: http://www.juridischloket.nl/Pages/default.asp

Rechtswinkels

http://www.platformrechtswinkels.nl/page.php?12
http://rechtswinkel.startpagina.nl/

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is de kans groot dat je voor verdenking diefstal wordt gearresteerd thuisGratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag