Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte Rechtswinkel, Ik heb meerdere vragen. Ik had op 9/11/12 een mobieleabbonoment niets aan de hand tot vier maanden geleden door vocht werkte mijn mobiel niet dus vroeg ik een leen telefoon, die kreeg ik niet dus leverde ik heb het mobiel bij de Telfort winkel weer in, ik had dus niets aan de simkaarten alleen, Er werd daarna een Incassobureau ingeschakeld die vroeg als ik even 1500 euro wil betalen,mijn vraag aan u is A. kan ik eisen inzage bezien waarop dit bedrag op gebaseerd is en wat het Incassobureau daar van krijgt. B. ik heb al twee keer het Incasso gemaild zonder enig reactie op mijn vragen.

Met vriendelijke groet.

Op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) heeft u recht op inzage in uw gegevens en het gebruik daarvan door het incassobureau. Het bureau moet binnen vier weken een overzicht van deze gegevens aan u geven. Voor het geven van inzage kan het bureau een vergoeding vragen van max. € 5,00.

Als u niet weet waar de schuld over gaat, vraag dan schriftelijk om uitleg en een nauwkeurige specificatie.
Het kan wel zijn dat het incassobureau alleen het bedrag kent dat zij moet incasseren en niet weet waarom u moet betalen. Voor vragen over de schuld moet u in dat geval bij Telfort zijn.
Incassobureau's die lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Incasso-ondernemingen (NVIO) beschikken doorgaans wel over uw volledig dossier en zij kunnen u wel uitleg geven over uw schuld.

Wanneer u het niet eens bent met de schuld, schrijf dan een aangetekende brief aan het incassobureau met een kopie naar Telfort.
Op de volgende site vindt u een overzicht van de incassokosten, wanneer die berekend mogen worden en een voorbeeldbrief in het geval u het niet eens bent met uw schuld:
http://www.consuwijzer.nl/thema/incassokosten

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie , ik ga er meteen achter aan. Mocht ik er niet uitkomen neem ik wel contact op. Vriendelijke groet.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag