Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte,
Na een geregistreerd partnerschap van 17 jaar besloten mijn ex partner en ik uit elkaar
te gaan. Middels een mediator en een scheidingsconvenant hebben we dit laten vastleggen.
Uit mijn leven voor mijn ex partner had ik € 22.000,- gespaard welke ik liet vastleggen in
ons samenlevingscontract . Dit heb ik gedaan om er zeker van te zijn dat mijn eigen geld gewaarborgd zou zijn in geval van een scheiding .
In het scheidingsconvenant werd dus geregeld dat ik deze € 22.000,- zou terugkrijgen in 5 jaarlijkse termijnen van € 4400,-, ingaande met de eerste termijn op 01-06-2014. Nadat mijn ex partner besloot in het huis te blijven wonen is er notarieel vastgelegd (14-02-2014) dat hij, als hij zijn belastinggeld zou terugkrijgen, mij direct de
€ 22.000,- diende terug te betalen. Echter heeft hij dit niet gedaan en heeft hij maar € 7500,- overgemaakt, in augustus 2014. Tijdens het opmaken van de notariële akte wist men bij de notaris dat hij hat geld van de belasting terug zou ontvangen, hij is namelijk zelfstandige. Ik heb hem nu gevraagd dat hij in ieder geval het restant van de tweede termijn, te weten € 1300,- , dient te betalen. Hij laat mij echter weten dat hij
er “ 5 jaar over mag doen, hij maakt het zelf wel uit wanneer hij dit betaald” en dus niet wil betalen. Hij is mij dus nog € 14.500,- verschuldigd.
Alles wat ik u heb geschreven is zowel notarieel als in het scheidingsconvenant vastgelegd.
Wat kan ik hier tegen doen?

Met vriendelijke groet,

Uw wx dient zich gewoon aan de afspraken te houden, en deze zijn af tw dwingen middels een aangetekend schrijven, een sommatie en ingerbekestelling. Als uw ex zich niet houdt aan de afspraken is het restant direct opeisbaar; het is dus ook in zijn belang zich te conformeren aan het scheidingsconvenant. Vaak helpt het als een jurist een brief schrijft. Als u mij direct contacteert kan ik u misschien verder helpen met dit probleem.

Beoordeel dit antwoord:

Als de betalingsverplichting goed en duidelijk in een notariële akte is vastgelegd, kan een deurwaarder de grosse van die akte (afschrift van de akte met "In naam des Konings" uit te geven door de notaris) waarschijnlijk ten uitvoer leggen en kunt u op die wijze betaling verkrijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag