Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,
mijn 18 jarige kind heeft conform het Recht op Inzage een schriftelijk verzoek ingediend bij de school waar hij een opleiding (MBO) volgt. Mijn kind wilde namelijk een aantal documenten alsook zijn leerlingdossier opvragen. Deze is -naar onze bescheiden mening- dan geheel volgens de richtlijnen gegaan: schriftelijk ingediend, handtekening geplaatst plus een kopie van het identiteitsbewijs. De school weigert echter hierop in te gaan en honoreren dit verzoek dus niet. Volgens deze is deze wijze volledig in strijd met de wet (welke school hanteert) maar beschuldigen ze mij als ouder er ook nog eens van dat ik zijn wettelijk ID bewijs met handtekening zou hebben geval gefalsificeerd als ook het verzoek. buiten het feit dat dit een zeer vergaande, ongemotiveerde beschuldiging is, vraag ik mij af of school hier correct handelt.
Want volgens school is de enige juiste manier om aan documenten en leerlingdossier te komen dit in hoogsteigen persoon te doen. mijn kind zou zich moeten melden -zonder mij werd gezegd- en dan mondelinge toestemming geven en niet anders omschreven dan dat. Zolang dat niet gebeurd ontvangt mijn kind geen documenten.
Mijn kind mag zich -volgens school- ook niet schriftelijk machtigen als zijnde vertrouwenspersoon of begeleidende/ondersteunde ouder. Dit zou volgens school alleen mogen nadat zij eerst persoonlijk met hem in gesprek zijn gegaan.
Mijn kind heeft echter een autismespectrumstoornis en is niet zelfstandig in staat om dit soort gesprekken ( 4 tegen 1 )alleen te voeren. Hij wil heel graag mijn aanwezigheid en begeleiding daarbij maar school gooit obstakels op nu.
Overigens heeft een Ombudsman van het opleidingscentrum het MBO geadviseerd om zo te handelen, wat ik een erg vreemde zaak vind. Deze is namelijk eerst met hen in gesprek gegaan terwijl ik diens hulp had ingeroepen.
Wat klopt hier en wat gaat hier niet goed?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag