Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte mevrouw, meneer

naar aanleiding van de gezinssituatie van mijn dochter heb ik een vraag die ik aan u voor wil leggen.
Mijn dochter is 2 jaar getrouwd geweest en is in 2010 gescheiden van haar man. Haar toenmalige echtgenote heeft niets van zich laten horen tijdens de echtschedingsprocedure. De rechtbank heeft via de burgerlijke stand geprobeerd het adres van de man te achterhalen teneinde de scheiding met een wederzijdse bezoekregeling en alimentatie te kunnen regelen. Zonder succes. De man heeft niets meer van zich laten horen. Onze dochter woont sinds haar scheiding bij ons en voorziet alleen in de onderhoud van haar kind. De man heeft tot op de dag van vandaag niets van zich laten horen.
Mijn dochter wil 4 weken naar Indonesie met haar zoon om haar familie te bezoeken. Echter heeft zij hier de toestemming van haar man nodig, met wie er geen contact meer is.
Wat zijn de mogelijkheden voor haar om ervoor te zorgen dat zij toch met haar zoon op vakantie kan gaan?
In afwachting van uw antwoord verblijf ik

Beste vraagsteller,
uw dochter kan de rechtbank verzoeken tot vervangende toestemming en/of later alleen de ouderlijke macht verzoeken aan de rechter bijvoorbeeld door ontheffing. Tijdelijke ontheffing heeft geen invloed op alimentatieplicht maar wordt niet snel uitgesproken. http://www.judex.nl/rechtsgebied/familie_%26_echtscheiding/kinderen/artikelen/571/wie-heeft-er-het-ouderlijk-gezag-over-een-kind_.htm

Beoordeel dit antwoord:

In vervolg op mijn collega, moet u dochter indien zij dit snel geregeld wil hebben (vakantie) zo snel mogelijk een advocaat inschakelen die voor haar doe procedure kan starten. Dit is overigens alleen nodig indien de man ook het gezag heeft. Heeft hij geen ouderlijk gezag dan kan uw dochter met zoon op vakantie. Desgewenst verzoekt zij de rechtbank ook om haar te belasten met het eenhoofdig gezag. Uw dochter of u kan ook voor meer informatie via de directcontact optie op deze site contact met mij zoeken per mail. Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag