Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte mevrouw/ meneer,
Ik heb een vraag over het volgende:

Ik ontvang binnenkort mijn eerste IOAW uitkering.
Mijn vader heeft mij zo nu en dan geholpen met een paar honderd euro in de maand omdat ik het financieel niet kon bolwerken zonder uitkering en geen werk meer.
Door de bankafschriften die ik ,o.a. op het gemeentehuis verplicht moest afgeven voor de aanvraag, is dit uiteraard gezien.
Nu is mij te kennen gegeven dat dit soort schenkingen door mijn vader niet meer mag plaatsvinden omdat het gezien wordt als inkomsten en dat gevolg heeft voor mijn IOAW inkomen en ik dan beboet kan worden.

Ik zet hier mijn vraagtekens bij en mijn vraag aan u is of dit klopt.

Tevens een vraag over een erfenis:

Zou een eventuele erfenis van invloed zijn op de IOAW uitkering?

Hartelijke groet

In beginsel telt een eenmalige steun van uw vader niet mee voor de bepaling van de hoogte van de IOAW-uitkering. Gaat het om periodieke schenkingen dan worden deze doorgaans gezien als inkomsten en heeft dit gevolgen voor uw IOAW uitkering. De erfenis heeft geen gevolgen. Deze heeft dus ook geen invloed op de IOAW-uitkering, omdat er hier geen vermogenstoets wordt uitgevoerd.
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag