Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte medewerker van de Rechtswinkel,

Via deze weg wil ik u vrijblijvend advies vragen.
Mijn man was werkzaam in de evenementensector. Vanwege de huidige corona-maatregelen is hij in de eerste week van de lockdown (per maandag 16-03-2020) door zijn werkgever verhuurd aan een andere werkgever. Uiteindelijk raakte mijn man steeds enthousiaster in het werk wat hij deed bij de werkgever waaraan hij verhuurd werd. Dit heeft dus ook geresulteerd in een overname.
Mijn man heeft 26 juli 2020 zijn laatste werkdag voor zijn werkgever in de Evenementenbranche gehad. Daarna is hij op vakantie gegaan en per 17-08-2020 overgenomen door een nieuwe werkgever. Zijn werkgever van de Evenementenbranche is hier mee accoord gegaan. Helaas is het nu wel zo dat mijn man geen geld heeft ontvangen voor de periode van 26-07-2020 t/m 17-08-2020. Kan/mag dit zomaar? En indien dit niet kan; wat adviseert u ons dan om te doen?

Hartelijk dank,

MBV

Als uw man tot en met 17 augustus 2020 in dienst was van de vorige werkgever, is die tot en met die datum loon (en vakantiegeld) verschuldigd. Ook worden over die periode vakantiedagen opgebouwd. Ik neem aan dat er nog voldoende op te nemen vakantiedagen waren. Uw man kan het loon, desnoods in een kort geding procedure, vorderen. Als hij vrijblijvend wil overleggen, mag hij gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag