Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte lezer,

Is er een minimumbedrag aan alimentatie? Het gaat om 2 minderjarige kinderen. Ze wonen bij mij en om het weekend zijn ze 1 nacht bij mijn ex. Mijn ex heeft een fulltime baan, ik heb op het moment geen baan.

MVG

De kinderalimentatie is afhankelijk van de draagkracht van de partijen. De rechter kan de alimentatie, al dan niet tijdelijk, op nihil vaststellen als een van u geen inkomen heeft.

U kunt via het LBIO een draagkrachtberekening laten uitvoeren, waardoor u een indruk krijgt van de hoogte van de kinderalimentatie. (http://www.lbio.nl/berekenen-van-alimentatie/hoe-verloopt-een-aanvraag).

Werkt uw ex-partner niet mee, dan zal de rechter de kinderalimentatie moeten vaststellen. Voor het verzoekschrift hebt u wel de hulp van een advocaat nodig.

Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. U kunt hiervoor terecht bij een advocaat van deze website, bij een rechtswinkel of wetswinkel bij u in de buurt of bij Het Juridisch Loket (0900 8020) of: http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx

Beoordeel dit antwoord:

In de nieuwe normen van de Expertise Groep Alimentatienormen is tegenwoordig een minimum van 25 euro per maand per kind opgenomen als richtlijn. De kinderalimentatie wordt sinds 2013 op een andere wijze berekend. Een advocaat kan u daarbij helpen. Mijn advies is om zo snel mogelijk een advocaat te raadplegen. U kunt dat doen zoals collega Korving meedeelt maar u mag ook rechtstreeks mailen met mij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag