Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Werk 19 jaar in de zorg bij huidige werkgever,nu gaan we kleinschalig werken en zijn er competentie gesprekken geweest,over 3 afdelingen[circa 100 mensen]De conclusie is dat er voor mij geen plek is daar ik niet in een team te plaatsen ben vanwege opmerkingen van collegas die naar zeggen niet met me willen/kunnen werken.Heb nooit iets hier over gehoord of gemerkt via leidinggevende of func.gesprekken. Hoe moet ik hiermee omgaan?
Uit uw informatie blijkt niet wat voor arbeidsovereenkomst uw heeft. In het algemeen geldt dat uw werkgever drie routes kan bewandelen.
1. de werkgever vraagt een ontslagvergunning bij het UWV. Dan moet hij wel aantonen waarom dat ontslag aan de orde is. U moet daar verweer op voeren.
2. de werkgever kan de kantonrechter vragen de arbeidsovereenkomst te ontbinden. De reden daarvoor zal de werkgever ook moeten aantonen. U moet daar ook verweer op voeren.
3. Uw werkgever biedt u een vaststellingsovereenkomst aan.
Bij alledrie de routes moet u niet zomaar instemmen, iets tekenen of accoord mee gaan.
Ik adviseer u contact op te nemen met een advocaat. Desgewenst wil ik u graag bijstaan.
met vriendelijke groet,
Reactie van de vraagsteller
Dank voor uw antwoord. Ik heb een vast dienstverband.Er is niet gesproken over ontslag maar te kijken naar een andere werkplek.Heb hier as. week een gesprek over. Is het echter niet vreemd dat er nooit met mij over gesproken is dat er met mij niet te werken is? Dit is het hoofdargument waar ze mee komen.Zou er tussen- onwerkbaar persoon en een andere werkplek zoeken niet een traject moeten zijn zodat ik ook een kans krijg? vr. gr.
Meestal wijzen uitspraken zoals uw werkgever heeft gedaan op een aanstaand arbeidsconflict en mogelijk een ontslagprocedure. Als dat niet het geval is dan is dat fijn voor u.
Wat betreft de opmerkingen en het aanstaande gesprek. Het is inderdaad vreemd dat daar nooit met u over gesproken is, niet door de collegá's en niet door de leidinggevende(n). De vraag is dan ook of er iets in uw personeelsdossier hierover staat. U heeft het recht op inzage in uw personeelsdossier op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens.
En u heeft ook gelijk dat als er al aanmerkingen zijn op uw functioneren dat die met uw besproken moeten worden en dat u normaliter de kans moet krijgen op herstel/verbetering. Ik adviseer u niet zomaar akkoord te gaan met eventuele voorstellen, tenzij het een werkplek en werk is dat u heel graag zou willen doen en de voorwaarden goed zijn.
Als nodig wil ik u graag bijstaan.
met vriendelijke groet,
Reactie van de vraagsteller
Wederom dank voor uw snelle reactie!Nog vreemder voor mij is dat ik met de mensen waar het om gaat[30 ongeveer] al 8 jaar werk.De andere 70 mensen werken op andere units en kennen mij van zien en sporadisch in de nachtdienst.Ook heb ik in 19 jaar nog geen klacht gehad van de clienten en/of diens vertegenwoordigers.Mijn dossier is schoon.Zou een gesprek met de directeur zinvol zijn?
Geen klachten van clienten of vertegenwoordigers is positief voor u. Of een gesprek met de directeur zinvol is kan ik zo niet beoordelen. Dat hangt af van met wie u een gesprek zult hebben en hoe uw verhouding met die persoon of personen is. Het ligt er aan wat u van dat gesprek verwacht of u direct naar de directeur zou moeten gaan.
met vriendelijke groet,
Reactie van de vraagsteller
Ik heb nog 1 vraag aan u betreffende het gesprek as. week Is het verstandig om daar met een luisterhouding te gaan zitten of in de "vecht"mode. Ik dank u hartelijk voor uw tijd en antwoorden in een voor mij roerige ,onzekere tijd!! Ik hoop er het beste van.
In de luistermode, omdat u alleen dan hoort wat er gezegd wordt. In de vechthouding filtert u misschien (net als iedereen)te veel. Ik adviseer u wel eventueel om verduidelijking te vragen, samen te vatten en niets te ondertekenen of akkoord mee te gaan. Vraag bedenktijd. Zoals ik al eerder schreef tenzij het een geweldig aanbod is natuurlijk.Sterke er mee.
met vriendelijke groet,
Reactie van de vraagsteller
Dank u! vr.gr. terug