Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte jurist,

Vanaf 2009 werk ik als weekendhulp in de keuken van een ziekenhuis. Ik heb reeds een 0-uren contract voor onbepaalde tijd.

Nu zijn er binnen deze werkgelegenheid verschillende diensttijden: 3 uur, 6 uur en 8 uur.
Er is sinds november vorig jaar een nieuwe, tijdelijke leidinggevende gekomen, meneer X. Meneer X is niet helemaal weg van mij, omdat mijn vader ook als leidinggevende in de keuken werkt. Meneer X geeft aan dat familie van leidinggevenden niet op dezelfde werkvloer mogen werken volgens het beleid van zijn werkgever.

Er zijn meerdere mails naar mijn vader gestuurd en ik heb brieven ontvangen waarin staat dat ik een andere baan moet gaan zoeken omdat ik het "zoontje van de baas" ben.

Nadat ze mij dus niet weg konden krijgen, zijn ze mij minder in gaan delen. Ik heb hierdoor mijn uren moeten claimen. In een gesprek zijn we echter overeengekomen dat ik niet zou claimen, en dat mijn leidinggevende zou beloven mij mijn uren te geven.

Wat er nu speelt is dat ik hele vervelende en gescheiden diensttijden krijg. Vaak van 7.00-10.00, dan van 12-00.15.00 en dan weer van 18.00-21.00. Ik heb meerdere keren gevraagd om gewoon één dienst van 8 uur lang, maar die gaan ze mij niet geven. Ik weet dat ze dit met opzet doen, dat is het vervelendste. Heeft u enig idee wat ik aan dit probleem kan doen?

Alvast bedankt.

U kunt kijken hoe diensten (al dan niet aaneengesloten) zijn geregeld in de Cao die van toepassing is. Verder is het vooral zaak dat u juridische hulp inschakelt om het arbeidsconflict op te lossen. De arbeidstijdenwet en het beleid van het betreffende ziekenhuis (omtrent samenwerking met familieleden?) zou uitgezocht moeten worden. Ik help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag