Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte Heer/Mevrouw

Wij hebben een woning via een makelaar gekocht en hebben ook al het voorlopig koopcontract gekregen , maar is door omstandigheden niet getekend ( overlijden makelaar) De datum van overdracht is 15 oktober , maar nu wil de verkoopster er niet eerder uit tot zij andere woonruimte heeft. Wij hebben ook onze woning gekocht en moeten eind november eruit zijn. maar mijn vrouw is begin december uitgerekend en het word dus allemaal spannend. Wat is uw advies wat en hoe wij iets kunnen doen om wel op 15 oktober de sleutel te kunnen krijgen,. Alvast Bedankt !

Een koopovereenkomst van een onroerende zaak moet schriftelijk zijn vastgelegd. Als er dus geen voorlopig koopcontract is getekend is er nog geen koop tot stand gekomen. Als normaal overleg niet lukt kunt u proberen de druk op te voeren door een aangetekende brief te sturen en te eisen dat de verkoper zo snel mogelijk maar uiterlijk op 15 oktober mee werkt aan overdracht van de woning.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Een verkoper die zijn woning kwijt kan is in deze tijd gek als hij een kink in de kabel laat komen. Dat zal de makelaar zo ook voorhouden. Ik zou zeggen: wees duidelijk: op tijd er uit of no deal!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag