Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Geachte heer/mevrouw,

Voor mijn bedrijf huur ik een pand met diverse andere bedrijven. Ik heb geen contract met de eigenaar van het pand en huur de ruimte onder van een andere huurder. In mijn onderlinge contract staat het onderstaande: Artikel 3 Duur, verlenging en opzegging

3.1. Deze huurovereenkomst gaat in op 1 september 2016 (hierna 'ingangsdatum') en is aangegaan voor een periode van 3 jaar en loopt tot en met 31 augustus 2019.

3.2. Na het verstrijken van de in artikel 3.1 genoemde periode wordt deze huurovereenkomst behoudens beƫindiging van deze huurovereenkomst door opzegging door huurder of verhuurder in overeenstemming met artikelen 3.3 en 3.4 voortgezet voor een aansluitende periode van 2 jaar, derhalve tot en met 31 augustus 2021.

Deze huurovereenkomst wordt vervolgens voortgezet voor een aansluitende periode van 1 jaar.

3.3. Beƫindiging van deze huurovereenkomst vindt plaats door opzegging door Huurder aan Verhuurder of door Verhuurder aan Huurder tegen het einde van de lopende huurperiode of, ingeval van een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd tegen ieder tijdstip, met inachtneming van een termijn van 12 maanden en een termijn van 6 maanden in geval van een huurperiode van 1 jaar.

3.4. Opzegging dient te geschieden bij deurwaardersexploot of per aangetekend schrijven

Dit contract heb ik per e-mail ontvangen op 12-09-2019 maar nooit ondertekend. Ik ben de ruimtes wel blijven huren.

Nu wil ik graag ergens anders gaan huren. Kan ik dit doen of zit ik, ondanks het niet tekenen, toch vast tot en met 31 augustus 2020?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Vanwege het ontbreken van een handtekening zal moeten worden gekeken naar wat partijen hebben beoogd en de uitvoering van de overeenkomst. U huurt nu al geruime tijd tegen betaling van huur van de onderhuurder (ik ga ervan uit dat dit toegestaan is), zodat u zich niet op het standpunt kan stellen dat er geen uitvoering is gegeven aan de overeenkomst. U zult dan het huurcontract tot de eerstvolgende opzegdatum moeten uitdienen. Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag