Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Toen ik mijn kamer kreeg heb ik twee maanden aan huur borg moeten betalen. De kamer is inmiddels opgezegd per oktober. Echter was er een voorinspectie en eindinspectie ingepland. Bij de voor inspectie kon ik niet aanwezig zijn. Nu aan het eind van de maand is het alsnog geregeld. Echter Zegt de verhuur makelaar nu een maand borg in te houden, omdat zij niet op tijd naar een nieuwe huurder op zoek konden gaan, dit omdat er bij de eerste inspectie een sleuteloverdracht plaats zou vinden en dit is dus niet gebeurt.
Mijn vraag is nu: Mag de verhuur makelaar om deze reden een maand borg in houden?

Zowel u als de verhurende makelaar hadden de sleuteloverdracht ter sprake kunnen brengen. Hoofdregel is dat als u tijdig heeft opgezegd, de opzegtermijn uit de huurovereenkomst ook de verhuurder bindt. Als deze niet eerder om de sleutel vroeg en u deze op eerste verzoek heeft afgegeven lijkt mij het verhaal van de makelaar onzin en juridisch dus niet sterk.

Wel is degene die het geld onder zich heeft altijd in het voordeel, u moet immers moeite doen om het geld terug te krijgen. De makelaar kan afwachten of u de moeite neemt om naar de kantonrechter te gaan. U kunt vorenstaande voorhouden aan de makelaar en uw geld eisen, maar als deze weigert heeft u een praktisch probleem. Als de makelaar er van overtuigd is dat u echt naar een kantonrechter gaat t.b.v. de borg is deze waarschijnlijk meer geneigd u tegemoet te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag