Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/ mevrouw,

Sinds 16/17 jaar woon ik samen met mijn twee kinderen in een huurwoning en betaal ik trouw maandelijks mijn huur op tijd (automatische betaling). Deze woning huur ik van een woningcorporatie waar ik enige jaren geleden als stagiair met plezier gewerkt heb. Ik had dan ook een goed gevoel en positief beeld over deze woningcorporatie. De klanttevredenheid/ behulpzaamheid stond destijds hoog in het vaandel. Ook vanuit mijn eigen dienstbaarheid van toen. Helaas is door dit voorval mijn beeld op deze woningcorporatie veranderd.
Voordat ik in deze huurwoning ben gaan wonen zijn de houten vloeren op de beneden verdieping (eengezinswoning) vervangen door betonvloeren, welke achteraf gezien niet goed zijn aangelegd (deze woorden zijn van de aannemer die inmiddels een offerte heeft uitgebracht aan de woningcorporatie. betonstaal/ gaas zou o. a. ontbreken? ). In de loop der jaren is de kamer vloer verzakt met als gevolg dat hij nu vervangen dient te worden (o.a.scheuren, afgebrokkelde stukken beton) . Al vanaf begin maart dit jaar ben ik bezig dit gerealiseerd te krijgen. De toezegging hiervoor heb ik vorige week gekregen en ook het excuus dat het zolang heeft geduurd allemaal. Dit van de persoon die hier verantwoordelijk voor is. Op zich heel netjes! Echter vertelde deze persoon mij dat ik zelf zorg moet dragen voor het uitruimen van mijn woning, de opslag van mijn meubels, het verwijderen/ terugplaatsen van mijn los liggende vinyl vloer. Na wat heen en weer praten heeft deze meneer toegezegd de kosten te zullen betalen voor een container waar ik de meubels ik kan opslaan (woon alleen met mijn kinderen in een dorp waardoor het lastig is dit op een andere manier op de lossen). Verder blijft de verantwoordelijkheid geheel bij mij. Dus woning leegruimen, zorg dragen voor het verwijderen/terugplaatsen van de vinyl vloer en de kosten die dit eventueel met zich meebrengt, Tevens gaf meneer aan dat er geen vergoeding is voor een nieuwe vloerbedekking als de vinyl vloer niet teruggeplaatst kan worden. Ik ben het niet eens met deze beslissingen omdat ik vind dat ik niet verantwoordelijk ben voor de verzakte vloer. Als gevolg van de verzakte vloer komen er kosten en werkzaamheden voor het leegruimen, verwijderen vinyl en evt. herplaatsen of vervanging andere vloer mijn kant op buiten mijn schuld om waardoor ik vind dat de woningcorporatie geheel aansprakelijk is. En wat de denken over het verfwerk wat het wellicht met zich mee gaat brengen (heb er geen vertrouwen in dat een betonvloer verwijderd en herplaatst wordt zonder bijv. verf op de muren aan te tasten) De meneer van de woningcorporatie gaf echter aan dat ik hen de ruimte en mogelijkheid dient te bieden om de werkzaamheden die gedaan moeten worden uit te kunnen voeren. Het is immers slijtage/ onderhoud, aldus de meneer van de woningbouw. Voor mij voelt dit heel vervelend/ oneerlijk omdat ik het duidelijk anders zie. En dus geen slijtage/ onderhoudswerkzaamheden maar een betonvloer die destijds verkeerd is aangelegd.

Mijn vragen: ben ik inderdaad verantwoordelijk voor het leeghalen van mijn woning?
Ben ik verantwoordelijk voor het verwijderen van mijn vinyl vloer en evt. terugplaatsen?
Mocht blijken dat deze vloer stuk gaat bij verwijdering, ben ik dan verantwoordelijk voor de kosten die een nieuwe vloerbedekking met zich meebrengt?
Zo nee. welke schade mag ik dan claimen?
Wat zijn mijn rechten en plichten in dit geval?

Ik wil u vast vriendelijk bedanken voor uw reactie.

U moet de verhuurder in de gelegenheid stellen het herstel uit te voeren. Echter, daartegenover staat dat u als huurder het recht hebt om huurprijsvermindering te vragen in verband met de overlast die de werkzaamheden veroorzaken, en ook vergoeding van de schade die u als gevolg van de herstelwerkzaamheden lijdt. Het standpunt van de woningbouwcorporatie is m.i. dus onjuist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag