Stel vraag

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Onlangs heb ik samen met een vriendin een vakantie gemaakt naar Mexico. De vlucht vanaf Amsterdam naar Cancun had een vertraging van meer dan 6 uur opgelopen. Naar aanleiding van deze vertraging, hebben wij een klacht ingediend bij de luchtvaartmaatschappij (ArkeFly).

Als reactie op onze klacht verklaarden zij dat wij op basis van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, in aanmerking komen voor vergoeding. ArkeFly wil overgaan tot vergoeding, echter willen zij eerst een boardingpass ontvangen die als bewijs moet dienen dat wij aan boord van de vlucht waren.

Wij hebben alle documenten van de reis nog, behalve deze boardingpassen. Ook zij zelf verklaren in een brief dat wij aan boord van het vliegtuig waren dus het opvragen van deze boardingpassen lijkt mij overbodig.

Is het daadwerkelijk verplicht om deze boardingpassen aan te leveren en welke (rechts)gang adviseert u om alsnog de vergoeding te ontvangen?

Uw reactie zie ik graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Beste,

Indien u middels andere middelen aan kunt tonen dat u op de genoemde vlucht aanwezig was, lijkt mij een boardingpass overbodig. Naar mijns inziens is het voldoende om de bevestiging van de reis en stempels in uw paspoort te tonen. Daarnaast geeft u aan dat ArkeFly schriftelijk heeft bevestigd dat u op de vlucht aanwezig bent geweest. Dit stuk kan tevens gelden als bewijsmateriaal. Ik wil u daarom adviseren om nogmaals contact op te nemen met ArkeFly en voor te stellen een scan van uw paspoort aan te leveren met daarbij de verklaring van ArkeFly dat u aanwezig was op de genoemde vlucht. Mocht ArkeFly alsnog niet over willen gaan tot het uitbetalen van een vergoeding, dan kunt u natuurlijk altijd nog naar de kantonrechter stappen om op deze manier uw gelijk te halen.

Middels deze bovenstaande beantwoording hoop ik u voldoende van dienst te zijn geweest. Indien u nadere vragen heeft, kunt u deze te allen tijde stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag