Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer mevrouw,

Onder het oog van mijn vrouw en ondergetekende valt een fiets tegen onze auto. De auto stond geparkeerd voor ons huis. De eigenaar van de fiets is niet verzekerd dit wordt bevestigd door de vader van het veroorzaker. Na een bezoek aan onze garage en dealer toyota garage hebben wij een offerte ontvangen, de tegenparty wil echter dat wij onze auto bij een ander garage bedrijf herstellen, echter dit bedrijf heeft de auto nog niet eens gezien. De tegenparty is via de telefoon en op brieven niet genegen normaal te reageren of uberhaubt te reageren. Wat zijn mijn mogelijkheden om de tegenparty toch aansprakelijk te stellen om zo onze auto te laten herstellen.

Ik zou deze zaak melden bij uw eigen verzekeraar. Op welke manier heeft de tegenpartij kenbaar gemaakt dat ze de auto bij een andere garage willen laten herstellen want daaruit kun je concluderen dat zij schuld bekent. Is er een schadeformulier ingevuld na het voorval? Heeft u foto's? Als u naar de rechter uiteindelijk moet dan is het heel erg van belang dat u kunt bewijzen dat de tegenpartij de schade heeft veroorzaakt. Mag hopen dat u hiervoor aanknopingspunten heeft nu betrokkene niet meer reageert op telefoontjes/brieven van uw kant. Zou in ieder geval alle feiten op een rijtje zetten in een aangetekende brief waarin u hem aansprakelijk stelt en aangeeft dat u als hij niet tot vergoeding van de schade overgaat, u juridische stappen zult nemen en zult vragen om een rechterlijk oordeel. Probeer in ieder geval bij contact met de tegenpartij een derde te laten zijn, niet uw vrouw alleen, die naderhand ook als getuige kan verklaren. Ik zal de jurisprudentie nog eens bestuderen.

Beoordeel dit antwoord:

Zet in deze (aangetekende) brief dat bij weigering een civiele procedure gestart zal worden en dat daarin de gerechtelijke kosten op hun partij verhaald zullen worden als het daar toe komt (dit niet vergeten, anders maakt u daar later geen toespraak op!).
Ik wens u toe dat de aangetekende brief al het gewenste resultaat heeft. Wellicht dat ze bij een rechtswinkel een brief kunnen opstellen of misschien uw verzekeraar? Dat wil nogal eens het verschil maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag