Stel vraag

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Mijn zoon is slachtoffer geworden van een diefstal. Zijn afgesloten scooter is weggehaald. Dit werd gezien door een buurtbewoner. Deze heeft de politie gewaarschuwd. Deze hebben de dief in de kraag gepakt.

Daarbij is de dief gevallen met de scooter. Naast de schade van het openbreken van de sloten is er een valschade ontstaan.

Nu, 6 weken na dato blijkt de zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Heel frustrerend.

Ik overweeg het instellen van een artikel 12 procedure. Bovendien heb ik Justitie gevraagd om naam en adres van de verdachte. Hij heeft immers bewezen schade toegebracht aan de scooter. Justitie weigert iedere medewerking.

Welke wegen staan nu open, naast het zoeken van publiciteit?

U geeft zelf al aan dat u een art 12 SV procedure overweegt. Dat is eigenlijk ook het enige wat u kunt doen. Het OM is namelijk niet verplicht om aan u de naam en adres te verstrekken nu de zaak is geseponeerd. Zonder die gegevens kunt u ook geen civiele procedure starten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank, ik zal de procedure starten, Bureau Slachtofferhulp heeft hiervoor een modelbrief toegestuurd.

Als je de zaak bekijkt blijft het raar. Los van het strafrechtelijk aspect is er schade toegebracht die verhaald kan worden. Er blijkt geen enkel rechtsmiddel te bestaan om afgifte van deze gegevens af te dwingen. Vreemd.


voor het starten van een artikel 12 Sv procedure zou ik een advocaat inschakelen. Die kan u helpen met het klaagschrift, maar ook op de zitting als uw klaagschrift wordt behandeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag