Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Mijn situatie is als volgt; wij gaan uit elkaar, niet getrouwd geweest, geen samenlevingscontract. We hebben een koophuis (op beider namen) dat "onder water" staat.
Ex-partner kan huis niet overnemen, bank gaat niet akkoord. Verkoop is geen optie, ex gaat niet akkoord.
Is er een mogelijkheid dat ik op de een of andere manier afstand kan doen van het huis bijv. door mijn gedeelte van de restschuld af te lossen op de hypotheek en dit dan vast laten leggen bij de notaris?
Of zijn er andere opties mogelijk?
Vast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet

Er zijn vele opties denkbaar en uitvoerbaar. Ik heb dan iets meer concrete info nodig. Ik kan u desgewenst bijstaan. Een eerste contact (telefonisch) is vrijblijvend.

Beoordeel dit antwoord:

Tenzij u ooit anders hebt afgesproken, bent u in beginsel gerechtigd om verdeling van de woning te vorderen. In uw concrete geval betekent dat vermoedelijk verkoop van de woning aan een derde.
U zult dan wel beide met een restschuld eindigen en zij zonder woning.
De rechter kan, indien de door een onmiddellijke verdeling getroffen belangen van uw ex aanmerkelijk groter worden geacht dan de belangen die door de verdeling worden gediend, de vordering tot verdeling voor ten hoogste drie jaar uitsluiten.

Een procedure is dus nog geen gelopen race.

Ik zou proberen te streven naar een oplossing in de minne. Kan zij de woning ook niet financieren als u uw helft van de restschuld aflost of wellicht nog iets meer (via een persoonlijke lening bijvoorbeeld)? Zijn er familieleden die kunnen helpen?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag