Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


geachte heer/mevrouw

mijn moeder is onlangs overleden. ze heeft een negatieve erfenis en wij. ik mijn twee minderjarige kinderen van 2 en 5 jaar en me broer en zijn minderjarige zoontje van 8 jaar zijn bezig de erfenis te verwerpen.
nu heb ik een brief gekregen van de kantonrechter omdat mijn kinderen niet in de woonplaats wonen waar mijn moeder woonde is de verzoek van verwerpen doorgestuurd naar de rechtbank den haag.
nu staat er het volgende op de brief. voor bijschrijving van de minderjarige in het boedelregister dient u nog een afschrift van de beschikking minderjarige te overleggen van de rechtbank.

nu kan ik nergens vinden wat ze hier precies mee bedoelen en welke formulieren het zijn.
ik heb namelijk alles zelf geregeld zonder notaris.

ik heb hier nog wel formulieren liggen die ik alleen kan gebruiken als de kantonrechter een machtiging heeft gestuurd. op de formulier staat verklaring nalatenschap minderjarig erfgenaam wsnp traject

ik hoop dat u mij kan vertellen welke formulieren het zijn en waar ik dat kan vinden
mvg

Gecondoleerd met uw verlies.

Ik ben niet gespecialiseerd in het erfrecht, maar weet dat er in het geval van minderjarige erfgenamen de erfenis pas namens hen verworpen kan worden (met het door u genoemde formulier) als hiervoor een machtiging (toestemming) van de kantonrechter is afgegeven.

De kantonrechter beoordeelt of het verwerpen in het belang van de kinderen is (zodat er bijvoorbeeld niet iemand namens de kinderen de erfenis verwerpt om er zelf als erfgenaam beter van te worden) U kunt de machtiging aanvragen met een formulier, zie https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Onderwerpen/Erfenis-aanvaarden-verwerpen/Paginas/procedure.aspx#c50a3eca-6961-48ae-b3ac-a8f8cda7ccf20

U kunt indien nodig ook de rechtbank bellen voor uitleg of het Juridisch Loket (tel. 0900 8020).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag