Stel vraag

Particulier


Geachte heer/ mevrouw,
In oktober 2000, sloot ik een leven verzekering de zgn.”Levensplan Miljonair” voor mijn zoon af. Tijdens het invullen van de aanvraagformulier vroeg de tussenpersoon op welke naam de polis moet komen, we hebben aangegeven dat het ons niet uitmaakt ,zolang we alle bevoegdheden over de polis hebben. Omdat we willen niet dat hij later iets anders met het geld gaan doen. Hij heeft de aanvraagformulier ingevuld en ik de formulier getekend.
In december kreeg in de mogelijkheid in de polis kosteloos te beëindigen. Ik maakte gelijk gebruikt de dit mogelijkheden omdat de laatste jaren de fondsen alleen aan het dalen waren. Maar van de verzekeringsmaatschappij kreeg ik te horen dat ik niet bevoegd ben om de polis te beëindigen. Omdat ik niet de verzekeringneming ben maar mijn zoon. Ik heb een klacht ingediend maar dit is afgewezen omdat ik toentertijd 2 weken de tijd had om te reageren. Ik moet eerst toestemming van de kantonrechter hebben omdat nog minderjarig is en het vermogen van minderjarigen wordt bescherm door onder meer artikel 1:345 en 1:253 van het Burgerlijk Wetboek.
We zijn hiermee niet eens omdat we van mening zijn dat de verzekeringmaatschappij / tussenpersoon ons op moeten wijze/uitleggen wat de rechter van verzekerneming inhouden. Als we hierover geïnformeerd werd hadden andere keuze gemaakt. Bovendien vind ik niet logies omdat bij afsluiten van verzekering hadden we geen toestemming van de rechter nodig, waarom bij afkoop wel? Wat we ook niet begrijpen is dat een ouder de ouderlijk gezag van de andere ouder kan ondernemen. Mijn partner heeft het aanvraagformulier niet onderteken. Is dit overeenkomst nog rechtsgelden?
Hopelijk dat u ons hierover duidelijkheid kunt geven.
Bij voorbaat dank,

Hert aansprakelijk stellen van de tussenpersoon is een veel indirectere en daardoor slechtere en dus te dure oplossing. Oppervlakking beschouwend zie ik ook niet veel heil in de andere benaderingen die u kiest. Snel naar de kantonrechter voor de benodigde machtiging lijkt me dan beter. Overigens is het niet persé verplicht daarvoor een advocaat in te schakelen (al zou ik dat wel doen). Die kosten zijn dus geen reden om niet deze weg te kiezen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag