Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw.
Ik organiseer op 6 oktober, met instemming van de gemeente een evenement. Een lint van labradors op het strand van wijk aan zee. ( zie google: lint van labradors voor Kanjerguusje). De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting. Ik weet echter niet of er 100 of 1000 mensen komen en vraag mij ook af of ik bij calamiteiten aansprakelijk ben. Moet ik hiervoor een aansprakelijkheid verzekering voor dit gebeuren afsluiten? Nou kan ik zo snel niet bedenken wat er kan gebeuren, want er heeft zelfs een beveiligingsfirma aangeboden om de zaken in goede banen te leiden. Kunt u mij advies geven want eigenlijk moet het niets kosten, maar alleen maar opbrengen. Maar stel dat er ongelukken gebeuren naar aanleiding van dit evenement? Bedankt alvast voor uw hulp.

Als organisator van een evenement bent u ook verantwoordelijk voor het goede verloop van dit evenement. U moet dus zorgen dat het niet boven uw macht gaat. U kunt dit (deels) voorkomen door te zorgen dat u nu alvast een draaiboek bedenkt voor de situatie dat er veel deelnemers komen. En u moet er over nadenken of het noodzakelijk is dat u het aantal deelnemers limiteert. Er zijn evenementenverzekeringen op de markt maar die zijn prijzig.

Zorg in ieder geval dat u voldoende vrijwilligers op de been heeft om de zaak in goede banen te leiden al was het maar om te zorgen dat het strand schoon achter blijft. Als een beveiligingsbedrijf u wil ondersteunen dan is dat zeker het overwegen waard. Voor EHBO zaken kunt u het plaatselijke Rode Kruis vragen om aanwezig te zijn. Zij doen dit voor goede doelen vaak tegen een zeer schappelijke prijs of voor niets. Het Rode Kruis werkt voor de EHBO ook 100% met vrijwilligers.

lees ook goed de voorwaarden van uw vergunning.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel hartelijk bedankt voor uw snelle reactie. Vergunning is gelukkig goed geregeld, vrijwilligers hebben zich aangemeld om alles in goede banen te leiden. Dierenambulance komt met een auto en EHBO mensen. Heb op uw advies vandaag ook Rode Kruis aangeschreven.Strand schoon vind ik zelf ook een vereiste. Nog 1 vraag, ben ik ook verantwoordelijk voor mensen die eventueel naar het strand komen om te kijken, of alleen voor de mensen met labradors die op mijn uitnodiging zijn gekomen. Of moet ik mij eigenlijk minder druk maken dan ik doe. Want misschien komen er maar 50 honden met baasjes, maar ja, 500 kan natuurlijk ook.


Tsja een glazen bol zouden we allemaal graag bezitten. Het is dus moeilijk te zeggen of u zich om niets druk maakt. Hoeveel labradors wonen er in een straal van 30 km van Wijk aan Zee; geen idee.

U kunt voor de zekerheid contact zoeken met de politie van Wijk aan Zee en vragen hoe u met hen contact kunt opnemen mocht uw evenement onverhoopt de spuigaten uit lopen.

Beoordeel dit antwoord:

In principe is iedere deelnemer aansprakelijk voor zijn eigen gedrag. U hoeft bij de organisatie van een evenement als dit niet met al te gek gedrag rekening te houden. Er ligt dus ook een grote eigen verantwoordelijkheid bij de hondeneigenaren. En dat geldt ook voor de toeschouwers. Als u aan de vergunningvereiste heeft voldaan en gezorgd voor EHBO voor mens en dier dan lijkt mij dat u meer dan genoeg heeft gedaan en met een gerust hart van uw evenement kan genieten. Het gaat uiteindelijk om een evenement met een laag risicoprofiel. Alleen als uw actie al bij vooraanmelding een daverend succes blijkt te zijn dan kunt u meer voorzorgsmaatregelen treffen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de antwoorden, ik denk ook niet dat het te veel vaart gaat lopen. Er zijn op een mooie zondag in het najaar ook vaak veel mensen met of zonder honden op het strand. Ik doe er in ieder geval alles aan, samen met de vrijwilligers om alles goed te laten verlopen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag