Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer, mevrouw,
Ik heb met mijn vriend een nog te bouwen. nieuwbouw appartement gekocht waar we ieder 50% financieel verantwoordelijk voor zijn.
Nu wil ik op mijn initiatief de relatie beëindigen en wil hij de helft van de kosten niet betalen onder het mom “ik heb geen geld”. Hij zegt als ik niet 100% de boete wil betalen, de bouw dan door laat lopen en verkopen na oplevering, terwijl ik er niet mee verder wil. Het voelt voor mij als dwang mee moet in (vrijheidsberoving) Terwijl ik wil nokken met de relatie en vind we zijn er samen akkoord mee gegaan.
We hebben geen samenlevingscontract of iets juridisch voor de belastingdienst zijn we huisgenoten.

Daarnaast wil hij dat ik 50% van de misgelopen kindgebonden budgetten circa 400 euro per maand ga betalen per maand, omdat ik bij hem sta ingeschreven sinds februari als huisgenoot.
Kan dit zomaar? Terwijl het niet mijn kinderen zijn biologisch en juridisch.

Verneem graag jullie advies.
Groet Anoniem

T.a.v. het gekochte appartement dient nagegaan te worden op welke namen de koop of hypotheek staat. Is dit beide namen dan bent u beiden daar verantwoordelijk voor maar hoeft de bank slechts bij 1 van jullie aan te kloppen voor de betaling. M.a.w. de lasten zullen wel doorbetaald moeten worden ongeacht wie er betaalt. Als u alles zou betalen dan krijgt u een vordering op hem.

T.a.v. de kindgebonden budgetten dient hij zelf op te draaien.

Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag