Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/ mevrouw

Ik heb een vraag over mijn contract.

Ik heb een schoonmaakcao.

Ik heb een eerste contract van 7 maanden gekregen
Daarna een tweede van 9 maanden . Op 28 juli is mijn contract afgelopen
Maar ik werk er nog steeds en heb geen schriftelijke contractverlening gekregen.
Kan ik ervan uit gaan dat het nu automatisch is verlengd met de duur van mijn vorige contract van 9 maanden.? En hiermee boven de 24 maanden kom en ook automatisch een vast dienstverband wordt?

Volgens de nieuwe regels hoor ik een maand van te voren te weten of mijn contract wel dan niet verleng wordt. Dus heb ik recht op aanzegvergoeding?

Hoop dat u me kunt helpen met mijn vragen

Met vriendelijke groet,

F

In principe loopt een tijdelijk contract automatisch af. Nu u echter bent gaan werken na afloop van het contract en niet meteen naar huis bent gestuurd, is er sprake van een stilzwijgende verlenging. Een contract kan veranderen in een contract van onbepaalde duur na 3 tijdelijke contracten of na 24 maanden. Nu is er dus nog geen sprake van een contract van onbepaalde tijd, maar dat wordt het inderdaad wel.
De aanzegvergoeding geldt ook wanneer een contract wel verlengd wordt/is, dus u heeft recht op een maand salaris als boete voor het niet voldoen aan de aanzegvergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Indien de werkgever een dienstverband aangegaan voor bepaalde tijd niet tijdig opzegt en u na de einddatum van het contract voor bepaalde tijd nog "gewoon" aan het werk bent dan heeft u een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag