Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer, mevrouw.

Ik heb een vraag over alimentatie.
Mijn (ex)partner en ik zijn uit elkaar en hebben 2 kinderen samen. We zijn niet getrouwd geweest hebben ook geen samenlevingscontract gehad helemaal niks. Hij heeft de kinderen wel erkent. Zowel de ongeboren vrucht en

Uw partner is verplicht om alimentatie voor de kinderen te betalen. U kunt dat afspreken in onderling overleg, maar u kunt het ook laten berekenen door een adocaat die vervolgens een verzoekschrift bij de rechtbank in kan dienen waarna het bedrag door de rechter wordt vastgesteld. Afhankelijk van w inkomen wordt een gedeelte van de kosten vergoed door de overheid, zie daarvoor www.rvr.org. Ik behandel ook zaken op die basis. Voor meer vragen kunt u vrijblijvend rechtstreeks een e-mail sturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor u snelle reactie.
Zoals k net al vertelde heeft hij de ongeboren vrucht erkend en ook toen ik bevallen was de kinderen aangegeven. Heeft hij dan ouderlijk gezag of niet?


Hij heeft alleen het gezag als u hem toestemming heeft gegeven en als dat middels een formulier is aangetekend bij de rechtbank. Of hij moet het via de rechter hebben gekregen middels een uitspraak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar zonder ouderlijkgezag ben je dan toch verplicht om alimentatie te betalen ?


Jazeker. Ook als hij de kinderen niet erkend heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Gilbert,

Is er een mogelijkheid om persoonlijk contact met u te krijgen ( ik bedoel niet hier via deze site zodat iedereen het kan lezen ) ik heb namelijk nog een paar vragen en misschien dat ik u hulp straks toch nodig zal hebben.


Naast het antwoord van de heer Crawfurd staat de mogelijkheid voor u om "direct contact" op te nemen met de heer Crawfurd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag