Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een hete pan per ongeluk op het aanrecht neergezet waardoor er schroeischade is ontstaan aan het aanrechtblad. Helaas stelt mijn verzekeraar dat schroeischade niet binnen mijn aansprakelijkheids- en inboedelverzekering valt. Doordat onze verhuurder zegt geen uitgebreide opstalverzekering te hebben, wordt de volledige schade, zo'n 1000 euro, bij ons neergelegd. Is dat terecht? De reden daarbij is dat wij zelf voor een een uitgebreide verzekering hadden moeten kiezen. Ik vind zelf dat we dit ook hadden moeten verwachten van onze verhuurder.

Daarnaast wil de verhuurder het hele aanrechtblad vernieuwd hebben, terwijl willen kijken of het huidige blad ook gemaakt kan worden. Is dat een onredelijke eis?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groet,

Hoe oud is de keuken? Een zeer eenvoudige keuken is met 12 jaren afgeschreven, iets luxer max 17 a 19 jaren. In die gevallen is het eisen van een nieuw aanrechtblad natuurlijk onredelijk immers de verhuurder wordt geacht af te schrijven in jaren zodat hij een nieuwe keuken kan plaatsen. Dan, als het niet van toepassing is dient de dagwaarde vergoed te worden in het andere geval zou verhuurder worden verrijkt met een nieuw aanrechtblad. Als herstelkosten de dagwaarde niet te boven gaan moet daarvoor gekozen worden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag