Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw, Ik heb de volgende vraag: In relationele sfeer heb ik iemand bijna 13.000,- euro geleend voor betaling van rekeningen en hypotheek. Deze persoon werkt als tennesleraar en heeft dus in de zomer bijna geen inkomen i.v.m een zomerstop. De mondelinge afspraak was dat dit zo spoeling mogelijk werd terug betaald, zodra de zomerstop over was. Echter, u raad het al, zodra ik over het terug betalen begon verbrak hij alle contacten. Neemt de telefoon niet op, reageert bijna niet op app berichten en ook niet op e-mails. We woonden niet samen, maar hadden het wel over kinderen samen. Dus mijn vertrouwen was dusdanig dat ik niets op papier heb staan over deze afspraak. Uit wanhoopspoging (omdat hij steeds minder bereikbaar was) heb ik hem nog 2 verschillende contracten voorgelegd. Een om binnen een jaar tot uitloop van 2 jaar terug te betalen. En een tweede (nadat hij de eerste weigerde) binnen 4 jaar, ook al is de afspraak zo spoeling mogelijk na zijn zomerstop. Dit was dus ook een pure wanhoopsdaad van mij geweest. Echter weigerde hij dit te tekenen. Hij zei dat ik anders met zo'n contract beslag op zijn huis kon leggen en dat ik maar niet zo stom moest zijn om dit geld aan hem te lenen. Met andere woorden, ik krijg het geld niet terug. Ik heb dus niets op papier staan, wel is er een mondelinge afspraak en van de bijna 13.000,- euro is er 9.000,- euro over de bank overgemaakt met als titel: tijdelijke lening. Ik heb ook rekeningen waar hij zelf op heeft gezet: betaald door Mariska. Mijn vraag ik dus: maak ik enige kans om dit op een juridische manier terug te krijgen? Van alle rekeningen en overmakingen heb ik bewijzen.

Een mondelinge overeenkomst is ook juridisch bindend en daar u bewijsstukken heeft, heeft u naar mijn inziens een zeer sterke zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Ja dat is rechtsgeldig en ik ieder geval hard voor het 9000,- euro deel . Voor het overige adviseer ik u iets op papier te krijgen al is het maar een e-mail waaruit blijkt dat hij de totale schuld niet tegenspreekt. Ik schrijf vaker brieven waarin ik sommeer onderhandse geldleningen terug te gaan betalen. Het komt vaak voor in familiesfeer en vriendenkring dat de afbetaling verwatert. Het inschakelen van een derde ( in dit geval een jurist) kan ervoor zorgen dat het weer op de rails gezet wordt . In ieder geval moeten de vorderingen worden gestuit met het oog op rechtsverwerking en verjaring zodat u uw rechten behoudt in de toekomst. Neemt u anders even contact met mij op om de zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Van de totale lening kan in elk geval € 9.000,00 worden aangetoond. Het restant zal moeten blijken uit correspondentie. Mogelijk kan een dergelijk stuk worden verkregen. Ik ben advocaat en gespecialiseerd in de incasso van geldvorderingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag