Stel vraag

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik ben vorig jaar zomer bij de ouders van een vriend van mij op bezoek geweest en zij kregen kort na mijn bezoek een brief met een rekening voor illegaal downloaden (dat was ik per ongeluk geweest). Ik had toen een programma utorrent op mijn laptop staan dat automatisch opstarten als ik de laptop herstarte en was vergeten het programma direct af te sluiten. Bij de eerste brief die terug gestuurd werd hadden zij en ik mijn betrokkenheid bij het voorval onderkend en dat het een domme fout was. Maar het advocatenkantoor bleef maar die ouders aanschrijven met iedere keer nieuwe argumenten en verschillende betaalverzoeken (de prijs werd iedere keer anders, zowel hoger als lager). Die ouders zijn bereid om naar de rechtbank te gaan in Duitsland omdat een jurist daar zei dat het advocatenkantoor hun niks kan maken omdat de schuldenaar (ik dus) bij hun bekend is. Nou kreeg ik gisteren mijn eerste brief van dat advocatenkantoor met een rekening, maar nou is de vraag wat kan ik het beste daarmee doen? 1 reageren, zeggen dat ik het niet eens ben met het bedrag/ uitstel van betaling vragen/ zeggen dat ze mij hier maar voor de rechter moeten dagen. Of 2 helemaal niet reageren? In dat geval zouden ze waarschijnlijk weer terug aankloppen bij die ouders van die vriend van mij. Zelf denk ik eraan om een brief terug te sturen met de tekst "ik zie jullie hier wel in de rechtbank", maar vraag mij af of dit de meest verstandige oplossing is. Volgens die ouders was het zeer onverstandig de huidige brief te ondertekenen en de rekening te betalen, want het zou dan kunnen dat ze nog meer rekeningen later sturen en omdat ik dan al ondertekend heb en schuld bekend heb zou ik dan geen poot meer hebben om op te staan.

Niet meer reageren en afwachten wat er gebeurt, Zoals u de werkwijze van het advocatenkantoor beschrijft vertrouw ik het niet .Met steeds rekeningen sturen, je moet dan ieder geval vragen om een finale kwijting.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte,

Deze soort zaken gebeurt heel vaak in Duitsland en er is Duits recht van toepassing.

Voor de Duitse advocaten is het gewoon belangrijk dat u tekent dat u nooit meer deze film/dit liedje zult downloaden of als upload ter beschikking tellen. Als u dit tekent en terug stuurt zullen zij wel nog ivm de kosten zuren – maar ik verwacht dat zij voor deze niet gaan procederen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag