Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik ben langer dan 3 jaar werkzaam bij een bedrijf, op basis van twee contracten voor bepaalde tijd (op projectbasis). Mijn huidige contract is bijna beƫindigd en er ligt misschien weer een nieuw project op mij te wachten. Dat betekent dan een derde contract voor bepaalde tijd. Ik heb begrepen dat als de contracten voor bepaalde tijd de periode van 36 maanden hebben overschreden, dat het dan automatisch een contract voor onbepaalde tijd wordt. Ik wil graag weten of dat klopt en hoe ik dit nu verder het beste aan kan pakken voordat mijn huidige contract is beƫindigd.

Geachte vraagsteller,
U kunt niets doen en hoeft ook niets te doen. Als werkgever met u een derde overeenkomst aangaat of u stilzwijgend door laat werken is automatisch sprake van een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Ook als er in die 3e overeenkomst staat dat het tijdelijk is. Maar let op de volgende uitzondering: als u onder een cao valt kunnen er andere regels gelden.
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Doomernik,

Vriendelijk bedankt voor uw reactie. Stel dat ik geen 3e arbeidsovereenkomst krijg, heb ik dan ook recht op een overeenkomst voor onbepaalde tijd, als u onderstaande situatie leest:

Ik heb een arbeidsovereenkomst gehad van 9-05-2009 t/m 31-12-2011. Op 1-12-2011 ben ik met zwangerschapsverlof gegaan. Op 16-4-2012 heb ik opnieuw een arbeidsovereenkomst met dezelfde werkgever afgesloten voor 6 maanden. Ik ben dus langer dan 3 jaar werkzaam bij dit bedrijf, op basis van twee contracten voor bepaalde tijd (op projectbasis) met een onderbreking van 3,5 maand. Ik heb begrepen dat als de contracten voor bepaalde tijd de periode van 36 maanden hebben overschreden, dat het dan automatisch een contract voor onbepaalde tijd kan worden.


Geachte vraagsteller,
Wanneer er een onderbreking plaats vindt die langer dan 3 maanden duurt, moet opnieuw begonnen worden met tellen.
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag